Bakan’a göre şiddetin nedeni alkol!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilme eleştirilerine, “Şiddetin alkol, bağımlılık gibi birçok nedeni var. Fakat biz bunu sadece bir metin üzerinde tartıştığımız zaman, şiddetin gerçek sebeplerini konuşamamış oluyoruz" sözleriyle yanıt verdi.

Bakan’a göre şiddetin nedeni alkol!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye'nin kamuoyunda “İstanbul Sözleşmesi” olarak bilinen, “Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nden” çekilme kararı almasına ilişkin gelen eleştirilere yanıt verdi.

Metinlerin toplumla buluştuktan sonra anlaşılmasının farklılaşabileceğini savunan Bakan Selçuk, 2014'te yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi'nde de benzer bir sürecin yaşandığını belirtti. Selçuk, "Bir taraf bu metni şiddetle mücadelede yegane araç olarak görürken bir taraf da bunun toplumsal dokuda birtakım değişimlere sebep olduğunu söyleyebiliyor. Dolayısıyla gelinen noktada bu, toplumsal ayrışmaya sebep olmuş bir metin" değerlendirmesinde bulundu.

ŞİDDETİN NEDENİ

İstanbul Sözleşmesi'nin feshiyle birlikte, "Türkiye'de kadın hakları, kadına yönelik şiddetle mücadele kazanımlarının kaybedileceği" eleştirilerine yanıt veren Selçuk, "Kadın haklarının korunması, kadına yönelik şiddetle mücadele noktasında kesinlikle bir geri gidiş söz konusu olmayacak” derken, şiddetin nedenini “alkol ve bağımlılık” olarak açıkladı.

Bakan Selçuk, "Şiddetle mücadele edebilmemiz için şiddet haberlerinin yansıtılması noktasında medyaya birçok görev düşmekte. Şiddetin alkol, bağımlılık gibi birçok nedeni var. Akademisyenlerimize şiddetin gerçek kök nedenlerini araştırmak noktasında büyük görevler düşüyor. Fakat biz bunu sadece bir metin (İstanbul Sözleşmesi) üzerinde tartıştığımız zaman şiddetin gerçek sebeplerini konuşamamış oluyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz