Baluken Tehdidi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Diyarbakır milletvekili İdris Baluken, Ayşegül Doğan’ın sunduğu İMC Özel programına konuk oldu.

Haberler 22.05.2016 - 11:02 Son Güncelleme : 22.05.2016 - 11:02

Baluken, Baluken Ha Salih Müslimi Ankarada ağırlamışız, ha Cemil Bayıkı, Murat Karayılanı Ankarada ağırlamışız diyen AKPli yetkililerin kim olduğunu, bizler de söyleyeceğiz dedi.

Baluken, dokunulmazlıkların kaldırılmasını ve HDPli vekillere yönelik fezlekeleri değerlendirdi. Baluken, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önderin Kandilden talimat alan kimmiş, mahkemelerde söyleyeceğiz ifadelerine atfen, devlet yetkililerinin tüm görüşmelerden haberdar olmasına rağmen şu anda HDPli vekillerin yargılanmak istediğini söyledi.

AK PARTİLİLERİ AçIKLAYACAĞIZ

Baluken Ha Salih Müslimi Ankarada ağırlamışız, ha Cemil Bayıkı, Murat Karayılanı Ankarada ağırlamışız diyen AKPli yetkililerin kim olduğunu, bizler de söyleyeceğiz. İşte Kandilden talimat alıyorlar, Kandil ile birlikte yolda yürüyorlar diyenler, aslında Cemil Bayık ve Murat Karayılanın Ankarada olması gerektiğini söyleyenlerin ta kendileridir dedi. İdris Baluken, söz konusu yetkililerin sıradan devlet görevlileri olmadığını, en üst düzeydeki yetkililer olduğunun altını çizdi. Baluken, yargılanmaları halinde tüm bu bilgileri mahkeme süreçlerinde ifade edeceklerini de belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır