Görüş Bildir

Baluken Tehdidi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Diyarbakır milletvekili İdris Baluken, Ayşegül Doğan’ın sunduğu İMC Özel programına konuk oldu.

Baluken Tehdidi

Baluken, “Baluken “Ha Salih Müslim’i Ankara’da ağırlamışız, ha Cemil Bayık’ı, Murat Karayılan’ı Ankara’da ağırlamışız diyen AKP’li yetkililerin kim olduğunu, bizler de söyleyeceğiz” dedi.

Baluken, dokunulmazlıkların kaldırılmasını ve HDP’li vekillere yönelik fezlekeleri değerlendirdi. Baluken, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in “Kandil’den talimat alan kimmiş, mahkemelerde söyleyeceğiz” ifadelerine atfen, devlet yetkililerinin tüm görüşmelerden haberdar olmasına rağmen şu anda HDP’li vekillerin yargılanmak istediğini söyledi.

AK PARTİLİLERİ AÇIKLAYACAĞIZ

Baluken “Ha Salih Müslim’i Ankara’da ağırlamışız, ha Cemil Bayık’ı, Murat Karayılan’ı Ankara’da ağırlamışız diyen AKP’li yetkililerin kim olduğunu, bizler de söyleyeceğiz. İşte Kandil’den talimat alıyorlar, Kandil ile birlikte yolda yürüyorlar diyenler, aslında Cemil Bayık ve Murat Karayılan’ın Ankara’da olması gerektiğini söyleyenlerin ta kendileridir” dedi. İdris Baluken, söz konusu yetkililerin sıradan devlet görevlileri olmadığını, en üst düzeydeki yetkililer olduğunun altını çizdi. Baluken, yargılanmaları halinde tüm bu bilgileri mahkeme süreçlerinde ifade edeceklerini de belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi