Banka kıskacı!

İnşaat şirketi tarafından dolandırılan mağdur aileler, tamamlanmayan daireleri şimdi de bankanın kıskacı altına girdi. 4 milyon liralık banka kredisinin tahlisine başlanıldı.

Haberler 22.01.2020 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Aydn Mühendislik naat Nakliyat Tekstil Gda Sanayi Ticaret Limited irketi tarafndan inasna balanan konutlarn yarm braklmas, vatandalar madur etmeye devam ediyor.

Yaklak 2,5 yl önce, inaat çalmalar devam ederken irkete pein para ödeyerek daire satn alan vatandalar, bu kez Vakfbankn maduru oldu.

Alnan bilgiye göre Aydn Mühendislik, inaatna devam ettii daireler için Vakfbanktan 4 milyon kredi çekti. Kredinin ilk iki taksitini ödeyen irket, daha sonra bankaya herhangi bir ödeme yapmad.

Vakfbank da kendisine ödeme yaplmad için onlarca daireyi ihale usulü sata çkard.

naat irketi maduru vatandalar, bankaya, Evlere ihalede biçilen fiyat her ne ise biz daha fazlasn verelim. dediklerini, buna ramen bankann uzlamaya yanamadklarn söyledi.

Bankann kendilerinden yasal faizi ile birlikte 7 milyonun üzerinde para istediini belirten vatandalar, bunu ödemeye güçlerinin olmadn ifade etti.

Bankann bilinçli ve kastl bir ekilde kendilerini madur ettiini öne süren daire sahipleri, yetkililerden bu konuda kendilerine yardmc olunmasn istedi.

Aydn Mühendislik firmas madurlar, yaadklar skntlarn giderilmesi adna devlet yetkililerine ve daha önce Diyarbakr Millet vekillii yapm ayn zamanda eski çileri Bakan Abdulkadir Aksuya çarda bulundu.

Madurlar arasnda arabuluculuk görevini yürüttüünü belirten Mehmet çeri, Ben DGEM-DER Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu üyesiyim. Ben de Aydn Mühendislik maduruyum. 2,5 yl içerisinde hem Aydn Mühendislik hem de madurlar arasnda arabuluculuk görevini yürüttüm. Yaanan bu maduriyeti gidermek adna Vakf bankasnda ipotek ve icralk daireler için verdiim mücadeleyi, sknty çeken ailelerin takdirine brakyorum. eklinde konutu.

32 dairenin 22si u an bankann kskac altndadr

Yaadklar maduriyeti dile getiren Mehmet çeri, Diyarbakrda 2,5 yldr yaadmz maduriyetimizi buradan tüm Türkiyeye ve tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Ayrca buradan Cumhurbakanna, savclara, hakimlere ve eski çileri Bakanmz Abdulkadir Aksuya yarg sürecinde devam eden mahkemelerdeki maduriyetimizin giderilmesi için ricalarmz sunuyoruz. 32 dairenin 22si u an bankann kskac altndadr. 4üncü seferdir bu maduriyeti yayoruz. Özellikle hem memleketlimiz olarak hem de çileri Bakanl yapm olmasndan dolay Abdulkadir Aksudan rica ederek yardm etmesini istiyoruz. ifadelerini kulland.

Banka eksperleri inaatn kalan için 300-310 bin lira bir deer biçiyor

Bankann yarm braklan inaatlar için yüksek mebla talep ettiklerini belirten çeri, Madur olan aileler aç, perian ve i yapamaz bir vaziyettedir. Ayrca hepimizin psikolojisi bozulmu. Aydn Mühendislik tarafndan inaatlar yarm kalm bir ekilde brakld. Banka eksperleri de inaatn kalan yüzde 50si için neye dayanarak 300-310 bin lira deer biçiyor. Olmayan bir inaat ve yarm kalan bir inaat neyine güvenerek yapyor. Bankadan alnan bu krediyi buradaki madur insanlar çekmedi. dedi.

Firma yetkilisi: Bu insanlar nitelikli dolandrc suçundan kandrdm

Firma yetkilisinin kendilerini dolandrdklarn itiraf ettiini söyleyen Mehmet çeri, Zaten firma yetkilisi dris Aydn kabul ediyor. Diyor ki ben, bu insanlar nitelikli dolandrc suçundan kandrdm. Bundan dolay maduriyetimiz giderilsin. Yetkiler bu skntmz çözsün. Hem madur hem de arabulucu olarak ben, madur aileleri zor kontrol ediyorum. Bütün madurlar perian bir halde ve çaresizler. Bizler nereye gidelim. Devlete snyoruz. Buradan sesleniyoruz: Eer biz suçlu isek yarg sürecine bizi de götürün. ifadelerini kulland.

Banka konu hakknda açklama yapmak istemedi

Diyarbakr Kayapnar Vakfbank ubesi Müdürü ile konu hakknda bilgi almak için yaplan görümede Banka Müdürü, bu konu hakknda gerekli bilgiyi veremeyeceini ve basn ile hiçbir ekilde görümeyeceini söyleyerek tepki gösterdi.

Ana Sayfaya Git