Görüş Bildir

Banka kıskacı!

İnşaat şirketi tarafından dolandırılan mağdur aileler, tamamlanmayan daireleri şimdi de bankanın kıskacı altına girdi. 4 milyon liralık banka kredisinin tahlisine başlanıldı.

Banka kıskacı!

Diyarbakır'da Aydın Mühendislik İnşaat Nakliyat Tekstil Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi tarafından inşasına başlanan konutların yarım bırakılması, vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor.

Yaklaşık 2,5 yıl önce, inşaat çalışmaları devam ederken şirkete peşin para ödeyerek daire satın alan vatandaşlar, bu kez Vakıfbank'ın mağduru oldu.

Alınan bilgiye göre Aydın Mühendislik, inşaatına devam ettiği daireler için Vakıfbank'tan 4 milyon kredi çekti. Kredinin ilk iki taksitini ödeyen şirket, daha sonra bankaya herhangi bir ödeme yapmadı.

Vakıfbank da kendisine ödeme yapılmadığı için onlarca daireyi ihale usulü satışa çıkardı.

İnşaat şirketi mağduru vatandaşlar, bankaya, "Evlere ihalede biçilen fiyat her ne ise biz daha fazlasını verelim." dediklerini, buna rağmen bankanın uzlaşmaya yanaşmadıklarını söyledi.

Bankanın kendilerinden yasal faizi ile birlikte 7 milyonun üzerinde para istediğini belirten vatandaşlar, bunu ödemeye güçlerinin olmadığını ifade etti.

Bankanın bilinçli ve kasıtlı bir şekilde kendilerini mağdur ettiğini öne süren daire sahipleri, yetkililerden bu konuda kendilerine yardımcı olunmasını istedi.

Aydın Mühendislik firması mağdurları, yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi adına devlet yetkililerine ve daha önce Diyarbakır Millet vekilliği yapmış aynı zamanda eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'ya çağrıda bulundu.

Mağdurlar arasında arabuluculuk görevini yürüttüğünü belirten Mehmet Çeri, "Ben DİGEM-DER Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu üyesiyim. Ben de Aydın Mühendislik mağduruyum. 2,5 yıl içerisinde hem Aydın Mühendislik hem de mağdurlar arasında arabuluculuk görevini yürüttüm. Yaşanan bu mağduriyeti gidermek adına Vakıf bankasında ipotek ve icralık daireler için verdiğim mücadeleyi, sıkıntıyı çeken ailelerin takdirine bırakıyorum." şeklinde konuştu.

"32 dairenin 22'si şu an bankanın kıskacı altındadır"

Yaşadıkları mağduriyeti dile getiren Mehmet Çeri, "Diyarbakır'da 2,5 yıldır yaşadığımız mağduriyetimizi buradan tüm Türkiye'ye ve tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Ayrıca buradan Cumhurbaşkanına, savcılara, hakimlere ve eski İçişleri Bakanımız Abdulkadir Aksu'ya yargı sürecinde devam eden mahkemelerdeki mağduriyetimizin giderilmesi için ricalarımızı sunuyoruz. 32 dairenin 22'si şu an bankanın kıskacı altındadır. 4'üncü seferdir bu mağduriyeti yaşıyoruz. Özellikle hem memleketlimiz olarak hem de İçişleri Bakanlığı yapmış olmasından dolayı Abdulkadir Aksu'dan rica ederek yardım etmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Banka eksperleri inşaatın kalanı için 300-310 bin lira bir değer biçiyor"

Bankanın yarım bırakılan inşaatları için yüksek meblağ talep ettiklerini belirten Çeri, "Mağdur olan aileler aç, perişan ve iş yapamaz bir vaziyettedir. Ayrıca hepimizin psikolojisi bozulmuş. Aydın Mühendislik tarafından inşaatlar yarım kalmış bir şekilde bırakıldı. Banka eksperleri de inşaatın kalan yüzde 50'si için neye dayanarak 300-310 bin lira değer biçiyor. Olmayan bir inşaatı ve yarım kalan bir inşaatı neyine güvenerek yapıyor. Bankadan alınan bu krediyi buradaki mağdur insanlar çekmedi." dedi.

"Firma yetkilisi: Bu insanları nitelikli dolandırıcı suçundan kandırdım"

Firma yetkilisinin kendilerini dolandırdıklarını itiraf ettiğini söyleyen Mehmet Çeri, "Zaten firma yetkilisi İdris Aydın kabul ediyor. Diyor ki ben, bu insanları nitelikli dolandırıcı suçundan kandırdım. Bundan dolayı mağduriyetimiz giderilsin. Yetkiler bu sıkıntımızı çözsün. Hem mağdur hem de arabulucu olarak ben, mağdur aileleri zor kontrol ediyorum. Bütün mağdurlar perişan bir halde ve çaresizler. Bizler nereye gidelim. Devlete sığınıyoruz. Buradan sesleniyoruz: Eğer biz suçlu isek yargı sürecine bizi de götürün." ifadelerini kullandı.

Banka konu hakkında açıklama yapmak istemedi

Diyarbakır Kayapınar Vakıfbank Şubesi Müdürü ile konu hakkında bilgi almak için yapılan görüşmede Banka Müdürü, bu konu hakkında gerekli bilgiyi veremeyeceğini ve basın ile hiçbir şekilde görüşmeyeceğini söyleyerek tepki gösterdi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi