Diyarbakır'da koronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti

Yapı Kredi bankası Diyarbakır Şube Müdürü Mehmet Beşir Öncel, korona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Öncel'in 20 gün önce rahatsızlandığı ve hastaneden soğuk algınlığı teşhisiyle evine gönderildiği öğrenildi.

Haberler 28.03.2020 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yap Kredi bankas (YK) Diyarbakr Ofis ubesi Müdürü 49 yandaki Mehmet Beir Öncel, korona virüsü tedavisi gördüü Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesinde hayatn kaybetti. Diyarbakrn farkl hastanelerinde koronavirüs (Kovid-19) üphesiyle tedavi altna alnan hasta saysyla ilgili spekülasyonlar devam ederken, u ana kadar 8 hastann testi pozitif çkarken, 61 hastann ise salgn üphesiyle karantina altna alnarak, tedavileri sürüyor.

SOUK ALGINLII DENMT

Öncelin 20 gün önce rahatszlanarak gittii hastaneden souk algnl tehisiyle evine gönderildii örenildi. Durumunun arlamas üzerine izne ayrlan Öncelin 9 gündür hastanede tedavi gördüü açkland. Evli ve biri otizmli iki kz bulunan Öncelin vefat haberi Bankann Genel Müdürü tarafndan da doruland.

OFS UBES KAPATILDI

Korona virüsü nedeniyle hayatn kaybettii belirtilen Öncelin ölümü sonrasnda Yap Kredi Ofis ubesi tedbir amaçl kapatld. ubede görev yapan dier banka çalanlarnn da yakn izlemeye alnd bildirildi.

LK VAKA ERGANDE

Diyarbakrda korona virüsü nedeniyle ilk ölüm Ergani ilçesinde gerçeklemiti. Korona virüsü üphesiyle Ergani Devlet Hastanesinde tedavi gördüü srada yaamn yitiren hastann testinin de negatif çkt belirtildi.

TESTLER YAPILMAYA BALANDI

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinin 5 kat, Kovid-19 hastalar için ayrld. Hastanenin iki kat tamamen Kovid-19 hastalarna ayrlrken klinik ve radyoloji bulgular sonucu yatrlan hastalarn her biri ayr odalarda tutuluyor.

Hastaneye salgn üphesiyle getirilen 48 hastann 3ünün testinin pozitif çkt örenildi. Hastalardan alnan numunelerin bugüne kadar Ankaraya gönderildii, ancak önceki akam itibariyle hastanenin alt yaps tamamlanarak testlerin artk hastanenin labaratuvar bölümünde yaplmaya baland. Daha önce testlerin Ankaraya gönderilmesinden kaynakl sonuçlarn alnmasnda geçimlerin yaandn ancak testin artk hastanede yaplacandan kaynakl sonuçlarn ayn gün içerisinde çkaca bildirildi.

K TESTTEN SONRA TEHS KONULUYOR

Test saysnn artacandan kaynakl Kovid-19 hastalarnn saylarnda da art olaca ön görülüyor. Kovid-19 üphesiyle tedavi altna alnan hastalara salgna ilikin iki test yapld ve her iki testin sonucunun pozitif çkmas durumunda hastaya Kovid-19 tehisi konulduu kaydedildi. Hastalarda yaplan Klinik ve Radyoloji bulgularnn pozitif çkt ancak gönderilen testlerin sonucunun negatif geldii ve bu durumunda bazen karkla neden olduuna dikkat çekildi. Buarada, Kovid-19 üphesiyle Ergani Devlet Hastanesinde tedavi gördüü srada yaamn yitiren hastann testinin de negatif çkt belirtildi.

Ana Sayfaya Git