Barınak yargıda!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki hayvanları aç bıraktığı, askeri birliklerden gönderilen ekmek ve ilaçları sattığı iddiasıyla sorumlu veteriner K.İ., görevinden uzaklaştırıldı. Avukat Erdi Aklan Durna, "Şikayetlerde bulunduk, soruşturmalar açıldı. Halihazırda çalışanlar, işlerine devam ediyor. Tedbir alınmış değil" dedi.

Haberler 08.08.2019 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi bünyesindeki Hayvan Bakm ve Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu K.. hakknda; askeri birliklerden hayvanlar için gönderilen ekmekleri çevredeki frnlara, hayvanlara verilmesi gereken ilaçlar ise veterinere satt ve hayvanlar fazla dk yapmasn, diye aç brakld iddialar üzerine belediye tarafndan inceleme balatld. K.., yaplan inceleme sonras görevden uzaklatrld. Yurt dnda yaayan hayvanseverin dikkatiyle ortaya çkan olay, sosyal medyada da gündeme gelirken, veterinere tepki gösterildi.

Gurbetçinin vekalet vermesiyle hareket geçen avukatlarn, askeriyeden ve dier kamu kurumlarndan gelen yardmlarn satlmasn, hayvanlarn aç braklmasn ve ölümünü belgeledii belirtildi. Avukatlar, ayrca aldklar numuneleri analiz ettirdikten sonra Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna bavurarak, ikayetçi oldu.

ZEHR DDASI

Hayvansever olarak da konunun takipçisi olduklarn belirten avukat Erdi Aklan Durna, Diyarbakrda yaanan ve yakn zamanda Twitterda trend topic olan olay, aslnda daha önceye dayanan; ancak 2 ay önce ortaya çkardmz bir olay. Avusturyada yaayan, Diyarbakrl hayvansever müvekkilimiz, barna ziyarete gittiinde oradaki hayvanlarn çok fazla bakmsz olduunu görüyor. Altn eelediinde askeriyeden gelen yardmlarn aslnda hiçbir ekilde hayvanlara ulatrlmadn, devletten gelen yardmlarn ise özel veteriner kliniinde satldn belirledi. Hayvanlar da zehirlerle öldürüldüünü tespit ediyor. Bahse konu zehirlerin numunelerini aldk, bir irkette test ettik. Bu zehirler de çok ar ve hayvanlar öldüren zehirler. Biz de buras için ilemler balattk diye konutu.

AMACIMIZ HAYVANLARIN GÜVENLNN SALANMASI

Veterinerin görevinden uzaklatrlmasna ramen hayvan ölümlerinin durmadn kaydeden Durna, Geçen gün yine çöpten hayvan ölüleri çkt. Bunun üzerine sosyal medyada galeyana geldiler. Biz de ikayetlerde bulunduk, soruturmalar açld ancak halihazrda orada çalanlar, ilerine devam ediyor. Tedbir alnm deil. Bize de suçlamalarda bulunuyorlar. Bunun siyasi yan olduunu, belediyeye kar siyasi giriimde bulunmak için yaptmz ileri sürüyorlar. Hayr, biz siyasi çaba içinde deiliz. Biz hayvanseveriz. Bizim amacmz, orada hayvanlarn güvenliinin salanmas. Ölen hayvanlar için de çalmalarmz sürdürmekteyiz dedi.

Ana Sayfaya Git