Barış süreci'ne ihanet ettiler!

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, "Birileri zannettiler ki devlet zaaf gösterdi, devlet geri çekiliyor. Devletin özgürlük, güvenlik dengesini kurma çabasını teröre ve teröristlere meydan açmak olduğunu zannetti birileri.

Haberler 05.04.2017 - 08:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çeitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakra gelen Ünal, merkez Yeniehir ilçesindeki Gevran Caddesinde esnaf ziyaret etti, vatandalara görütü. Ünala Ak Parti Milletvekillleri elik etti.

Ünal, yapt açklamada, 16 Nisanda yaplacak halk oylamasnda Türkiyenin özgür iradesiyle karar vereceini, halkn doru bilgilendirilmesi için de kap kap dolaarak yeni sistemi anlattklarn söyledi.

Halk oylamasnn Türkiyenin önünü açacan vurgulayan Ünal, öyle devam etti:

Türkiyenin geçmite yaad hükümet krizleri, ekonomik krizler AK Parti döneminde yaanmad. AK Parti hükümetini bertaraf etmek için ayn odaklar birçok çaba içerisine girdiler. Bu çabalarnda baarl olamadlar. Biz bundan sonra milletin iktidar olaca bir sisteme geçiyoruz. Diyarbakrda, Diyarbakrl kardelerimize bunu anlatyoruz. Diyarbakr çok iyi gördüm. nsanlarmz, mutlu ve huzurlu. Esnafmz huzurun devam etmesini istiyor. nsanlarmz güven içinde yaamak istiyor. Devletimiz ve hükümetimiz de bunu temin etmek için çalyor.

Ana muhalefet partisinin yapt çalmalarda yalan beyanlarda bulunduunu savunan Ünal, Maalesef bu konuda çok açk, çok net yalanlar söylüyorlar. Yeni bir yalanlar ortaya çkt zaman hiç rahatsz olmadan yeni bir yalana hzla geçebiliyorlar. O yüzden bizim insanmz doru bilgilendirmemiz gerekiyor. diye konutu.

- Muhtarlarla ve sivil toplum kurulularyla toplant

Daha sonra Sur ilçesine geçen Ünal, burada muhtarlar ve sivil toplum kurulularyla bir araya geldi.

AK Parti hükümetleri döneminde demokratik reformlar yapldn, devletin vatandaa hizmet eden bir zemine kavutuunu anlatan Ünal, Birileri zannettiler ki devlet zaaf gösterdi, devlet geri çekiliyor. Devletin özgürlük, güvenlik dengesini kurma çabasn teröre ve teröristlere meydan açmak olduunu zannetti birileri. Bunlar zannediyor ki Biz istediimiz gibi at oynatrz, devlet sabreder. Devlet hukuk temelinde hareket eder. AK Parti döneminde devlet aklnda oluturduumuz temel dönüüm bunu gerektirir. ifadelerini kulland.

Devletin hukuk temelinde hareket etmesi demek, bir takm elebalarna, küresel güçlerin piyonlarna sessiz kalmas anlamna gelmez. diyen Ünal, bölgede önceledikleri üç eyin bölgesel kalknma, demokratikleme ve terörle mücadele olduunu vurgulad.

Ünal, unlar kaydetti:

Biz bölgesel kalknma ve demokratikleme dedikçe terör örgütü ne dedi? Biz silahla daa çktmz için size bunlar veriyorlar, silaha sarldmz için bu kazanmlar elde ediyorsunuz. Biz ise, Hayr, her ey Türkiye için. diyoruz. Bölgesel kalknmada Ege, Akdeniz, ve Karadeniz bölgeleri nasl ayaa kalkyorsa, tabii ki Güneydou da ayn ekilde ayaa kalkacak. Biz bölgesel kalknmay ve demokratiklemeyi sadece vatandalarmz için yaptk.

- çözüm Sürecine ihanet ettiler

Terörle mücadele ederken birinci önceliin bölgede yaayan vatandalarn can güvenliinin salanmas olduuna iaret eden Ünal, bütün dertlerinin bu olduunu aktard.

Ünal, Onlar, Biz Kürt halkn temsil ediyoruz. dediler. Kürt halkn temsil etmedikleri hamdolsun ortaya çkt. çünkü biz, çözüm Süreci dediimizde, Bu mesele çözülsün. dediimizde onlar Suriyede Esedin onlara sunduu kuzey Suriyedeki frsatn peine dütüler, çözüm Sürecine ihanet ettiler. Bizim bin bir emekle sürdürdüümüz, silahlarn braklmas ve demokratik siyaset temelinde bir sürecin balamasn da sabote ettiler. eklinde konutu.

16 Nisanda yaplacak halk oylamasna deinen Ünal, halk oylamasnn ardndan Türkiyenin daha güçlü bir sisteme geçeceini dile getirdi.

Ünal, konumasn öyle sürdürdü:

Bu düzen askerin kurduu düzen deil mi? Biz imdi bu düzeni deitirmek, daha demokratik, dorudan temsille bir düzen getirmek istediimizde niye birileri baryorlar. çünkü hepsi ayn düzenden besleniyor. Almanya, Hollanda, Avrupa, Amerika niye Türkiyeye dönük bir mücadele yürütüyor? Türkiyeyi yllarca yönetilebilir seviyede tuttular. Bunu terör örgütleriyle, vesayet odaklaryla yaptlar. Fakat imdi Türkiyeyi kontrol edemiyorlar. Türkiye kendi kaderine kendi karar veriyor. Türkiye 2023 ve 2053 vizyonuna koarken dier ülkelerle rekabette avantajl konuma geldi. Sistemin deimemesi kimin iine yarar? CHPnin iine yaryor. çünkü CHP, sorumluluk almak ve iktidar olmak istemiyor. Bakyorsunuz terör saldrs oluyor, CHP teröre, teröriste bir ey demiyor. Kime bir ey diyor hükümete. Bu sistem en çok da PKK terör örgütüne yaryor.

Hizmetlerin vatandaa ulaabilmesi için devlet çarknn iyi bir ekilde dönmesi gerektiini anlatan Ünal, bütün bunlar için Türkiyenin büyümesi gerektiini belirtti.

Türkiye sürekli siyasi kriz ve istikrarszlk yaarsa bu hedeflerin gerçekletirilemeyeceini aktaran Ünal, yaplan yatrmlarn siyasetin gücüyle olduunu, sistemin gücüyle olmadn bildirdi.

Ünal, Diyoruz ki öyle bir sistem kuralm ki artk birileri gelip müdahale edip bu ii eskiye çeviremesin. Her ne olursa olsun milletin iktidar olduu bir sistem kuruyoruz. Vatandan eit, temel hak ve özgürlüklerinin güvencede olduu bir sistem kuruyoruz. dedi.

Toplantya AK Parti milletvekilleri Galip Ensariolu ve Ebubekir Bal ile AK Parti l Bakan Muhammed Akar da katld.

Ana Sayfaya Git