Barış süreci'ne ihanet ettiler!

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, "Birileri zannettiler ki devlet zaaf gösterdi, devlet geri çekiliyor. Devletin özgürlük, güvenlik dengesini kurma çabasını teröre ve teröristlere meydan açmak olduğunu zannetti birileri.

Barış süreci'ne ihanet ettiler!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Ünal, merkez Yenişehir ilçesindeki Gevran Caddesi'nde esnafı ziyaret etti, vatandaşlara görüştü. Ünal'a Ak Parti Milletvekillleri eşlik etti.

Ünal, yaptığı açıklamada, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasında Türkiye'nin özgür iradesiyle karar vereceğini, halkın doğru bilgilendirilmesi için de kapı kapı dolaşarak yeni sistemi anlattıklarını söyledi.

Halk oylamasının Türkiye'nin önünü açacağını vurgulayan Ünal, şöyle devam etti:

"Türkiye’nin geçmişte yaşadığı hükümet krizleri, ekonomik krizler AK Parti döneminde yaşanmadı. AK Parti hükümetini bertaraf etmek için aynı odaklar birçok çaba içerisine girdiler. Bu çabalarında başarılı olamadılar. Biz bundan sonra milletin iktidar olacağı bir sisteme geçiyoruz. Diyarbakır'da, Diyarbakırlı kardeşlerimize bunu anlatıyoruz. Diyarbakır'ı çok iyi gördüm. İnsanlarımız, mutlu ve huzurlu. Esnafımız huzurun devam etmesini istiyor. İnsanlarımız güven içinde yaşamak istiyor. Devletimiz ve hükümetimiz de bunu temin etmek için çalışıyor."

Ana muhalefet partisinin yaptığı çalışmalarda yalan beyanlarda bulunduğunu savunan Ünal, "Maalesef bu konuda çok açık, çok net yalanlar söylüyorlar. Yeni bir yalanları ortaya çıktığı zaman hiç rahatsız olmadan yeni bir yalana hızla geçebiliyorlar. O yüzden bizim insanımızı doğru bilgilendirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

- Muhtarlarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı

Daha sonra Sur ilçesine geçen Ünal, burada muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

AK Parti hükümetleri döneminde demokratik reformlar yapıldığını, devletin vatandaşa hizmet eden bir zemine kavuştuğunu anlatan Ünal, "Birileri zannettiler ki devlet zaaf gösterdi, devlet geri çekiliyor. Devletin özgürlük, güvenlik dengesini kurma çabasını teröre ve teröristlere meydan açmak olduğunu zannetti birileri. Bunlar zannediyor ki 'Biz istediğimiz gibi at oynatırız, devlet sabreder.' Devlet hukuk temelinde hareket eder. AK Parti döneminde devlet aklında oluşturduğumuz temel dönüşüm bunu gerektirir." ifadelerini kullandı.

"Devletin hukuk temelinde hareket etmesi demek, bir takım elebaşılarına, küresel güçlerin piyonlarına sessiz kalması anlamına gelmez." diyen Ünal, bölgede önceledikleri üç şeyin bölgesel kalkınma, demokratikleşme ve terörle mücadele olduğunu vurguladı.

Ünal, şunları kaydetti:

"Biz bölgesel kalkınma ve demokratikleşme dedikçe terör örgütü ne dedi? 'Biz silahla dağa çıktığımız için size bunları veriyorlar, silaha sarıldığımız için bu kazanımları elde ediyorsunuz.' Biz ise, 'Hayır, her şey Türkiye için.' diyoruz. Bölgesel kalkınmada Ege, Akdeniz, ve Karadeniz bölgeleri nasıl ayağa kalkıyorsa, tabii ki Güneydoğu da aynı şekilde ayağa kalkacak. Biz bölgesel kalkınmayı ve demokratikleşmeyi sadece vatandaşlarımız için yaptık."

- Çözüm Süreci'ne ihanet ettiler

Terörle mücadele ederken birinci önceliğin bölgede yaşayan vatandaşların can güvenliğinin sağlanması olduğuna işaret eden Ünal, bütün dertlerinin bu olduğunu aktardı.

Ünal, "Onlar, 'Biz Kürt halkını temsil ediyoruz.' dediler. Kürt halkını temsil etmedikleri hamdolsun ortaya çıktı. Çünkü biz, 'Çözüm Süreci' dediğimizde, 'Bu mesele çözülsün.' dediğimizde onlar Suriye'de Esed'in onlara sunduğu kuzey Suriye'deki fırsatın peşine düştüler, Çözüm Süreci'ne ihanet ettiler. Bizim bin bir emekle sürdürdüğümüz, silahların bırakılması ve demokratik siyaset temelinde bir sürecin başlamasını da sabote ettiler." şeklinde konuştu.

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değinen Ünal, halk oylamasının ardından Türkiye'nin daha güçlü bir sisteme geçeceğini dile getirdi.

Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu düzen askerin kurduğu düzen değil mi? Biz şimdi bu düzeni değiştirmek, daha demokratik, doğrudan temsille bir düzen getirmek istediğimizde niye birileri bağırıyorlar. Çünkü hepsi aynı düzenden besleniyor. Almanya, Hollanda, Avrupa, Amerika niye Türkiye’ye dönük bir mücadele yürütüyor? Türkiye'yi yıllarca yönetilebilir seviyede tuttular. Bunu terör örgütleriyle, vesayet odaklarıyla yaptılar. Fakat şimdi Türkiye'yi kontrol edemiyorlar. Türkiye kendi kaderine kendi karar veriyor. Türkiye 2023 ve 2053 vizyonuna koşarken diğer ülkelerle rekabette avantajlı konuma geldi. Sistemin değişmemesi kimin işine yarar? CHP'nin işine yarıyor. Çünkü CHP, sorumluluk almak ve iktidar olmak istemiyor. Bakıyorsunuz terör saldırısı oluyor, CHP teröre, teröriste bir şey demiyor. Kime bir şey diyor hükümete. Bu sistem en çok da PKK terör örgütüne yarıyor."

Hizmetlerin vatandaşa ulaşabilmesi için devlet çarkının iyi bir şekilde dönmesi gerektiğini anlatan Ünal, bütün bunlar için Türkiye'nin büyümesi gerektiğini belirtti.

Türkiye sürekli siyasi kriz ve istikrarsızlık yaşarsa bu hedeflerin gerçekleştirilemeyeceğini aktaran Ünal, yapılan yatırımların siyasetin gücüyle olduğunu, sistemin gücüyle olmadığını bildirdi.

Ünal, "Diyoruz ki öyle bir sistem kuralım ki artık birileri gelip müdahale edip bu işi eskiye çeviremesin. Her ne olursa olsun milletin iktidar olduğu bir sistem kuruyoruz. Vatandaşın eşit, temel hak ve özgürlüklerinin güvencede olduğu bir sistem kuruyoruz." dedi.

Toplantıya AK Parti milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal ile AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar da katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler