Baro yönetimi yürümek istedi

Diyarbakır Barosu, 'çoklu baro' teklifini protesto için yürümek istedi. Polis yürüyüşü engelledi. Avukatlar sloganlar atarak oturma eylemi gerçekleştirdi.

Haberler 01.07.2020 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çoklu baro sistemini getiren yasa teklifi Diyarbakr Barosu tarafndan protesto edilmek istendi.

Diyarbakr Barosunun bir grup üyesi avukatlar, avukatlk yasasna yönelik deiiklii kabul etmediklerini ifade etmek için adliye önünde topland. Dört Ayakl Minareye yürümek isteyen avukatlarn önüne polis barikat kurdu. Baro Bakan Cihan Aydnn barikatn kaldrlmas için polis amirleriyle yapt görüme sonuçsuz kald. Avukatlar Adliyenin önünde oturma eylemi gerçekletirdi. Aydn, barolarn yasa deiikliine kar verdii mücadeleyi öyle özetledi:

AVUKATLAR ÖRGÜTSÜZ BIRAKILMAK STENYOR

Barolar; kolluk birimlerinde, cezaevlerinde, keif ve haciz mahallinde, adliyelerde ve hatta duruma salonlarnda iddete urayan, hakarete maruz kalan, görevini yapmas engellenen avukatlarn ilk bavuraca kurumlardr. te bu deiiklik ile Barolar 1,2,3 diye numaralandrarak avukatlar ayrtrmay, kutuplatrmay ve örgütsüz brakmay amaçlyorlar. Barolar yaamn her alannda iddete urayan, cinayete kurban giden kadnlarn ve onlarn yaknlarnn bir telefon uzandadr. Bu balanty koparmay hedefliyor bu yasa deiiklii. Barolar, istismar maduru çocuklarn son snadr. Bu sna ykmay hedefliyorlar. Sistematik bir hal alan ikence ve kötü muameleye kar susmamz madurlarla, dayanmamz bu insanlk suçu ile mücadele etmemizi engellemek istiyorlar.

DYARBAKIR BAROSUNUN TARHNE BAKSINLAR

Biz avukatlar toplumun vicdanyz iddiasnda bulunan Aydn, konumasna öyle devam etti: Bunu bilmeyenler, ya da u anda ilerine gelmedii için çarptan yetkilere bir kez daha hatrlatyoruz. Bizler 12 Eylül darbesine, 15 Temmuz darbe giriimine de kar çktk ve halk iradesine her koulda sayg duyduk. Biz genç kadnlarmz baörtüleri nedeniyle üniversite kaplarndan kovulduu, kamu hizmetine alnmad zamanlarda da bu yasakç zihniyete ayn kararllkla sahip çktk. Biz her koulda inanç ve ifade özgürlüüne sahip çktk. Bunu bilmeyenler, bilip de çarptanlar Diyarbakr Barosunun tarihine baksnlar. çünkü biz temel hak ve özgürlüklere konjonktürel olarak deil; her zaman ve her koulda savunulmas gereken insani, hukuki ve ahlaki bir sorumluluk olarak yaklayoruz. Bu ilkelerden hareketle hak, hukuk ve adalet mücadelemizi ayn kararllkla sürdüreceiz. Yanda ve temel amaçlarndan uzaklam barolar asla kabul etmeyeceiz. Savunma susmad, susmayacak.

ANKARA MTNGNE DAVET

Oturma eylemine katlan avukatlar direne dinine kazanayacagz slogan atarak, alk ve zlgtlarla Cihan Aydnn yapt açklamaya destek verdi. Oturma eyleminin ardndan avukatlar Tahir Elçi Konferansna kadar yürüdüler. Burada konuan Diyarbakr Barosu Bakan Cihan Aydn, Ankarada gerçekletirilecek Büyük Savunma Mitingine katlacaklarn ifade ederek bütün avukatlar mitinge katlmak üzere Ankaraya davet etti. Diyarbakr Barosunun savunma eylemi alk ve zlgtlarla son buldu. Avukatlar Savunma susmad, susmayacak hak hukuk adalet slogan atarak Tahir Elçi Konferans Salonunu önüne geldi.

Ana Sayfaya Git