Barolar Birliği yeni başkanı Feyzioğlu, 'TC2ye laf söyleyenleri mütareke döneminin işgal altındaki sözde aydınlarının kalıntıları olarak niteliyorum" dedi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Kanlı terör örgütü PKK'ya bir cümlecik dahi aleyhte konuşmadan sürekli ama sürekli Türkiye Cumhuriyeti'ne söz söyleyenleri mütareke döneminin işgal altındaki sözde aydınlarının kalıntıları olarak niteliyorum" dedi.

Haberler 14.01.2016 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Barolar Birlii Bakan Metin Feyziolu, Kanl terör örgütü PKKya bir cümlecik dahi aleyhte konumadan sürekli ama sürekli Türkiye Cumhuriyetine söz söyleyenleri mütareke döneminin igal altndaki sözde aydnlarnn kalntlar olarak niteliyorum dedi.

Türkiye Barolar Birlii Bakan Metin Feyziolu, çorum Barosunun 64. kurulu yldönümü nedeniyle düzenlenen gala yemeine katld. çorum Baro Bakan Av. Altan Akpnar, çankr, Amasya, Tokat baro bakanlar ve avukatlarn katld yemekte konuan Feyziolu, birlik ve beraberlik mesajlar verdi. Urad silahl saldrda hayatn kaybeden Diyarbakr Barosu Bakan Av. Tahir Elçiyi anarak konumasna balayan Feyziolu, görevlerinin onu yanl tantmak isteyenlere ramen doruyu söylemek olduunu ifade etti.

Elçinin saduyunun sesi olduunu dile getiren Feyziolu, Bakmayn onun öldürülmesi ve cenazesi üzerinden birilerinin bir ksm propaganda yapmaya çaltn, önemsiyorum duruunu. çünkü bu duru 79 baro bakannn ve Barolar Birliinin Türkiyeyi kenetleyen duruudur. Her konuda ayr düünmek zorunda deiliz. Hatta mümkünse çok farkl farkl düünelim. Ama birbirimizle ayn terimlerden ayn hususlar anlayacak ekilde anlaalm, konualm. Birbirimizi dinleyelim. Konumazsak bu ülkeyi bir arada tutamayz. Birbirimize deer vermezsek, anlamaya çalmazsak birliimizi, beraberliimizi salayamayz dedi.

Zor bir dönemden geçildiine dikkat çeken Feyziolu, Kararlkla unu hep birlikte söylemek zorundayz. Devlet yklrsa hepimiz altnda kalrz. Devlet yklrsa hepimiz ne adaletten, ne gelecekten, ne refahtan, ne insan haklarndan, ne aydnlk bir gelecekten söz ederiz. u halde devleti ykmak isteyen her güce kar tek vücut olmak zorundayz. Kanl terör örgütü PKKya bir cümlecik dahi aleyhte konumadan sürekli ama sürekli Türkiye Cumhuriyetine söz söyleyenleri mütareke döneminin igal altndaki sözde aydnlarnn kalntlar olarak niteliyorum diye konutu.

Konumalarn ardndan meslekte 40 ve 50 yllarn dolduran avukatlara plaket verildi.

Metin Feyziolu kimdir?

Prof. Dr. Turhan Feyziolu ve Leyla (Cngllolu) Feyziolunun kz Saide (Feyziolu) Buçukolu (1950-1969) ile Mehmet Buçukolu (1945-2000) çiftinin tek çocuudur. Annesi doum srasnda vefat edince, dedesi ve anneannesi tarafndan büyütülmütür. 1986 ylndaTED Ankara Kolejinden, 1990 ylnda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmutur.[2] 1992 ylnda Kamu Hukuku yüksek lisansn tamamlamtr. Kamu Hukuku alannda 1995 ylnda doktor unvann almtr. 1996 ylnda mezun olduu fakülteye Ceza Hukuku alannda Yardmc Doçent olarak atanmtr. Columbia Üniversitesinde Hukuk ngilizcesi sertifikasn almtr. 2000 ylnda Doçent, 2005 ylnda Profesör olmutur. 2007 ylnda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan olmu ve bu görevi bir yl sürdürmütür. 2009 ylnda kamuoyunda önemli yer tutan Münevver Karabulut cinayetinde katil zanls Cem Garipolunun babas ve suç orta Nida Garipolunun avukatln yapt

Ana Sayfaya Git