Baro'ya re'sen soruşturma

Cumhuriyet Başsavcılığı Baro yöneticileri hakkında "dini değerleri aşağılama" suçundan soruşturma açtı. Erbaş'ın cinsel sapıklığı ilişkin okuduğu hutbeye salya akıtanlar kervanına katılan Diyarbakır Barosu'da soruşturmalık oldu. Toplumda infial yaratan "eşcinselliği" sahiplenmeye tepkiler yağmur gibi yağıyor.

Haberler 28.04.2020 - 23:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DN DEERLER AAILAMA

Cuma hutbesinde, slam zinay en büyük haramlardan kabul ediyor. Ltlii, ecinsellii lanetliyor. sözleri üzerine hakknda baz kesimlerce suç duyurusunda bulunulan Diyanet leri Bakan Erbaa yamur gibi destek yaarken, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuz, Diyabakr Barosu Yönetimine dini deerleri aalama suçundan soruturma açt.

DYARBAKIRDAN TEPKLER

Eitim-Bir-Sen Diyarbakr 1 Nolu ube Bakan Ramazan Tekdemir, Ali Erba ve onun üzerinden Kurann hükümlerine yönelik saldrgan tutumlar sergileyen, hezeyanlarn fikir, ideolojik saplantlarn bilimsellik, ahlakszl asrilik zanneden mezkur kesimler milletin inanç deerleriyle problemi olan ve ideolojik banazla köle olmu zavalllardr dedi.

AK PART L BAKANI BUDAK

AK Parti Diyarbakr l Bakan Süleyman Serdar Budak, Baro odalarnn birçok konuda olduu gibi bu konuda da kendine yakan yapm. Milletin deerlerine, inançlarna ve bunu temsil edenlere hep dümanca tavr sergilemilerdir. Ankara, zmir ve Diyarbakr barolar bu konuda çok saygn avukatlarn da baroya kar olduklarn iyi biliyorum. ifadelerini kulland.

ERBA VAZFESN YAPMI

Saadet Partisi Diyarbakr l Bakan Fesih Bozan, Biz slamn yanndayz ve Diyanet leri Bakanmz söylediklerini de destekliyoruz. Bu anlamda suç duyurusunda bulunan veya knama yazs yaymlayan baz barolar ve HDyi de knyoruz. çünkü burada Diyanet leri Bakanmz herhangi bir insan veya snf hedef göstermekten ziyade Allahn emir ve yasaklarn iletmitir. dedi.

STANBUL SÖZLEMES CESARET VERYOR!

Hukukçu Elif Fidantek: Sapkn düünceler stanbul Sözlemesinden cesaret alyor

Diyanet leri Bakan hakknda yaplan suç duyurusunu deerlendiren Hukukçu Elif Fidantek, Ecinsellik gibi sapkn düüncelere sahip çkan HD gibi oluumlarn temel dayanann stanbul Sözlemesi olduunu belirtti.

Diyanet leri Bakanl üzerinden slami deerlere saldrma cesaretini bulan oluumlarn asl amaçlarnn ahlakszl yaymak olduunu belirten Hukukçu Elif Fidantek, bunun yannda Müslüman toplumunda yaayan kesimlerin sessiz kalmas için çabaladklarn söyledi. Fidantek sapkn düüncelerin oluumunu hazrlayan en büyük etkenin stanbul Sözlemesi olduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git