Baro'ya re'sen soruşturma

Cumhuriyet Başsavcılığı Baro yöneticileri hakkında "dini değerleri aşağılama" suçundan soruşturma açtı. Erbaş'ın cinsel sapıklığı ilişkin okuduğu hutbeye salya akıtanlar kervanına katılan Diyarbakır Barosu'da soruşturmalık oldu. Toplumda infial yaratan "eşcinselliği" sahiplenmeye tepkiler yağmur gibi yağıyor.

Baro'ya re'sen soruşturma

DİNİ DEĞERLERİ AŞAĞILAMA

Cuma hutbesinde, "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtıliği, eşcinselliği lanetliyor." sözleri üzerine hakkında bazı kesimlerce suç duyurusunda bulunulan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a yağmur gibi destek yağarken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Diyabakır Barosu Yönetimine "dini değerleri aşağılama" suçundan soruşturma açtı.

DİYARBAKIR'DAN TEPKİLER

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, "Ali Erbaş ve onun üzerinden Kur'an'ın hükümlerine yönelik saldırgan tutumlar sergileyen, hezeyanlarını fikir, ideolojik saplantılarını bilimsellik, ahlaksızlığı asrilik zanneden mezkur kesimler milletin inanç değerleriyle problemi olan ve ideolojik bağnazlığa köle olmuş zavallılardır" dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANI BUDAK

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, "Baro odalarının birçok konuda olduğu gibi bu konuda da kendine yakışanı yapmış. Milletin değerlerine, inançlarına ve bunu temsil edenlere hep düşmanca tavır sergilemişlerdir. Ankara, İzmir ve Diyarbakır baroları bu konuda çok saygın avukatların da baroya karşı olduklarını iyi biliyorum." ifadelerini kullandı.

ERBAŞ VAZİFESİNİ YAPMIŞ

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, "Biz İslam'ın yanındayız ve Diyanet İşleri Başkanımız söylediklerini de destekliyoruz. Bu anlamda suç duyurusunda bulunan veya kınama yazısı yayımlayan bazı baroları ve İHD'yi de kınıyoruz. Çünkü burada Diyanet İşleri Başkanımız herhangi bir insanı veya sınıfı hedef göstermekten ziyade Allah'ın emir ve yasaklarını iletmiştir." dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ CESARET VERİYOR!

Hukukçu Elif Fidantek: "Sapkın düşünceler İstanbul Sözleşmesinden cesaret alıyor"

Diyanet İşleri Başkanı hakkında yapılan suç duyurusunu değerlendiren Hukukçu Elif Fidantek, Eşcinsellik gibi sapkın düşüncelere sahip çıkan İHD gibi oluşumların temel dayanağının İstanbul Sözleşmesi olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden İslami değerlere saldırma cesaretini bulan oluşumların asıl amaçlarının ahlaksızlığı yaymak olduğunu belirten Hukukçu Elif Fidantek, bunun yanında Müslüman toplumunda yaşayan kesimlerin sessiz kalması için çabaladıklarını söyledi. Fidantek sapkın düşüncelerin oluşumunu hazırlayan en büyük etkenin İstanbul Sözleşmesi olduğunu belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz