Barzani: Bu felaketi anmak, halkımıza saygı duymaktır

Halepçe Katliamı'nın 32'nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Barzani, Kürdistan halkına karşı soykırım ve suçların tekrarını önlemek için Halepçe şehitlerini hatırlatmaya devam edeceklerini söyledi.

Haberler 17.03.2020 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Barzani, Bugün ehit Halepçenin önceki Irak rejimi tarafndan kimyasal saldrya uramasnn ve 5 bin vatandan ehit olmasna binlercesinin yaralanmasna ve göç etmesine yol açan felaketin üzerinden 32 yl geçti. Halen de halkn salk ve psikolojik durumu ile bölgenin doas üzerinde tehlikeli sonuçlar devam etmektedir. dedi.

Irak hükümetinin Halepçe halkna ve Kürdistandaki dier bölgelere yönelik maddi ve manevi tazminat ödemek için imdiye kadar bir adm atmadn belirten Barzani, Irak hükümetinin yasal ve ahlaki sorumluluu gerei bu konuda görevini yerine getirmesini talep ediyoruz. dedi.

Neçirvan Barzani, nsanlk, her türlü kitle imha silahnn yasaklanmas için ciddi çalma yürütmelidir. Bugün nasl ki bütün dünya insanln tamam için tehdit olan coronavirüsü yenmeye çalyorsa ayn ekilde kitle imha silahlar ve teknolojisini de ortadan kaldrmak için ayn çabay göstermelidir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git