Barzani: Çözüm süreci için çabamız sürecek

HDP heyetiyle görüşen Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye’de çözüm sürecinin başlaması ve başarısı için çabalarının süreceğini, bu konuda ne gerekiyorsa esirgemeyeceklerini söyledi. Barzani "Şimdi barış zamanı. Türkiye’de Kürt sorunu ancak barış ile çözülür" dedi.

Haberler 09.09.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Sezai Temelli bakanlndaki bir heyet, temaslarda bulunmak üzere gittii Irak Kürt Bölgesinde önceki gün, KDP Lideri Mesut Barzaniyle bir araya geldi. Görümede Kürt sorununun çözümü için Barzaniden destek istedi. HDP heyetinin dün görütü Irak Kürdistan Bölgesi Bakan Neçirvan Barzani de çözüm süreci ve bar vurgusu yapt.

Ziyaret öncesi gazetecilerin sorularnn yantlayan Temelli, Kendisiyle hem bölge ve hem de Türkiye-Kürdistan Bölgesi ilikileri üzerinde görü alveriinde bulunmak istiyorum. Barzani Kürt halk için önemli bir lider. Dolaysyla Sayn Barzaninin inisiyatif ald her konuda bölge açsndan önemli gelimeler olacaktr. Alm olduu inisiyatifler ve ortaya koymu olduu siyaset çözüm adna, bölge adna önemlidir. Kendisinden ricalarmz olacak. Kendisinden fikir alveriinde bulunup fikirlerinden yararlanmak istiyoruz. Özellikle HDP olarak bölge partileri ile diyalogun çok önemli olduuna inanyoruz. Tabi bunun banda da Sayn Barzani ve KDP geliyor dedi.

BARZAN: BARIIN GELMES KONUSUNDA ÜMTSZ OLMAYIN

KDP Lideri Mesut Barzani, HDP heyetini Selahattin kentindeki konutunda kabul etti. Görümenin ardndan Barzaninin ofisinden yaplan açklamada, Barzaninin sorunun çözümü için elinden geleni yapmaya hazr olduunu söyledii belirtildi.

Açklamada, öyle denildi: Bakan Barzani, Kürt meselesi dahil hiçbir sorunun sava ve iddetle çözülemeyeceini ve sonuç olarak siyasi ve barçl çözümün baarl olmas gerektiini ifade ederek, Türkiye ve Kürdistann dier parçalarnda Kürt meselesinin barçl bir ekilde çözüme kavumas için gereken destei vermeye ve elinde geleni yapmaya hazr olduunu kaydetti. Bakan Barzani, misafir heyetten, çekime ve derinleen sorunlara ramen hiçbir ekilde barn gelmesi konusunda ümitsiz olmamalarn ve siyasi çekimelerin Kürt ve Türk halk arasnda ulusal çekimelerin ba göstermesine neden olmasna izin vermemelerini istedi.

NEçRVAN BARZAN: FIRSATLAR KAYBEDLMEMEL

HDP ve DTK heyeti dün de de Irak Kürdistan Bölgesi Bakan Neçirvan Barzaniyle biraraya geldi. Rudawn, Kürdistan Bölgesi Bakanlndan yaplan açklamaya dayandrd haberine göre görümede Neçirvan Barzani, Türkiyede çözüm sürecinin balamas ve baars için çabalarnn süreceini, bu konuda ne gerekiyorsa esirgemeyeceklerini söyledi. Barzani, imdi bar zaman. Sava hiçbir eyin çözümü deil. Türkiyede Kürt sorunu ancak bar ile çözülür. Bar için frsatlar kaybedilmemeli dedi.

HDP heyeti ise yeni görevinden dolay Barzaniyi tebrik ederek geçmite ve günümüzde bar için çaba isteklerinden dolay teekkür etti. Konuk heyet ayrca barn Tüm Türkiye haklarnn ve Kürt halknn çkarna olduunu belirterek Kürt halknn bar ve çözümden yana olduuna vurgu yapt. Görümede ayrca bölgedeki durum hakknda da görü alveriinde bulunuldu.

Ana Sayfaya Git