Barzani'den geri adım!

"Bağımsızlık Referandumu geride kaldı" diyen Neçirvan Barzani, "Biz anayasa ve Irak'ın bütünlüğünden yanayız" dedi.

Haberler 03.12.2017 - 12:48 Son Güncelleme : 03.12.2017 - 13:25

IKBY Babakan Barzani: Irak yönetimi ile anayasal çerçevede bütün sorunlar çözmek için müzakere balatmaya hazrz. Anayasann bütün maddelerinin riayet edilmesi gerekiyor. Biz anayasa ve Irakn bütünlüünden yanayz

Önceki gün Türkiye üzerinden Fransaya giden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Babakan Neçirvan Barzani, Elysee Saraynda ransa Cumhurbakan Emmanuel Macron görümelerinin ardndan basn toplants düzenlendi. Toplantda IKBY Babakan Yardmcs Kubad Talabani de hazr bulundu.

Iraktaki Kürtlerin haklarna önem verdiini belirten Macron, Barzani ile terörle mücadele ve Pemerge konularn konutuklarn ifade etti. Macron, Barzani ile 25 Eylülde yaplan IKBYdeki gayrimeru referanduma da deindiklerini belirterek, Fransa, Irakn güçlü olmasna ve Irakn toprak bütünlüüne önem veriyor. ifadelerini kulland.

Kürt halk için, Talabaninin burada olmasnn önemli bir sembol olduunu vurgulayan Macron, Fransann gelecek hafta ve aylarda bu diyaloun sürmesi için her eyi yapacan belirtti.

BARZANDEN GER ADIM

Barzani ise Macrona teekkür ederek, Fransann Irakta yaanan sorunlarn çözümünde önemli bir rol oynadn kaydetti. Anayasal çerçevede Irakn bütünlüüne önem verdiklerini ifade eden Barzani, Badat yönetimi ile bir sorunlar olmadn söyledi.

Barzani, Irak yönetimi ile anayasal çerçevede bütün sorunlar çözmek için müzakere balatmaya hazrz. Anayasann bütün maddelerine riayet edilmesi gerekiyor. Biz anayasa ve Irakn bütünlüünden yanayz. açklamasnda bulundu.

Referandum ile ilgili yeni bir süreçteyiz, referandum bitti. Bu konu ile ilgili görülerimizi paylatk. diyen Barzani, Irak Federal Mahkemesinin kararna sayg duyduklarn ve kendileri için önem tekil eden noktann Irakta bütünlük salanp salanamayaca olduunu söyledi.

Basn toplantsnn ardndan gazetecilere açklama yapan Elysee yetkilisi, bir soru üzerine, Türkiyenin, IKBYdeki gayrimeru referandumla ilgili pozisyonunu açk bir ekilde dile getirdiini ifade ederek, Fransann Türkiye ile sk bir diyalog içeresinde olduunu, Irak ve IKBY konular dahil bölgedeki sorunlar hakknda bilgi alveriinde bulunduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git