Başak Demirtaş'a laf edene ceza!

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eşi Başak Demirtaş'a yönelik sosyal medyada paylaşımda bulunduğu tespit edilen sanık hakkında "suç işlemeye alenen tahrik" ve "alenen hakaret" suçlarından 7 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberler 25.11.2020 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beykoz Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamede, Sakarya l Emniyet Müdürlüünün PKK ve KCK terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerinin deifre edilmesine yönelik yapt açk kaynak aratrmasnda sosyal medyada suç duyurusudur ile balayan bir paylam yapldnn tespit edildii belirtildi.

ddianamede, bu paylama ilikin yaplan aratrmada, bir Twitter kullancsnn 13 Haziranda Selahattin Demirtan ei Baak Demirtaa ait bir fotoraf yaynlayarak paylamda bulunduunun belirlenmesi üzerine de Sakarya Cumhuriyet Basavclnca soruturma balatld bilgisi verildi.

Söz konusu paylamn Beykozda ikamet eden V.M. tarafndan yapldnn belirlenmesi üzerine dosyann stanbula gönderildii hatrlatlan iddianamede, sann soruturma kapsamnda alnan ifadesine de yer verildi. Sank V.M. ifadesinde unlar söyedi:

Suça konu paylamla alakal sosyal medyada gezerken Selahattin Demirta ile ilgili özgürlüüne ilikin kampanya balatlmas üzerine açlan konu balnn içeriine girdim. Bu srada alkollüydüm. Bu balk altnda yaplan yorumlar incelediimde askerimize, ehitlerimize hakaretler edildiini gördüm. Bunun üzerine suça konu paylam yaptm. Paylatm srada eine hakaret içerikli olduunu bilmiyordum. Bu paylam sonrasnda bu nedenle sildim. Okumadan paylam yaptm için pimanm. Benim hatam paylamn içeriine dikkat etmemek oldu.

ddianamede, sank V.M.nin bu ekilde üzerine atl suçu kabul ettiinin anlald, dosya kapsam incelendiinde söz konusu paylama ilikin ihbar niteliinde paylamlarn da yaplm olduunun görüldüü ifade edildi.

Bu nedenle sank V.M.nin suç ilemeye alenen tahrik ve alenen hakaret suçlarn iledii aktarlan iddianamede, sann 9 ay 15 günden 7 yl 4 aya kadar hapisle cezalandrlmas istendi.

ddianame gönderildii Beykoz 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sank V.M. 12 Ocak 2021de hakim karsna çkacak.

EV HAPS EKLNDEK ADL KONTROL KARARI KALDIRILDI

Mahkemenin hazrlad tensip zaptnda, Sakarya Cumhuriyet Basavclnca hakknda balatlan soruturma kapsamnda 16 Haziranda tutuklanan sank V.M.nin, bir gün sonra yurt dna çkmamak ve konutunu terk etmemek eklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest brakld hatrlatld.

Bu adli kontrol tedbirlerinin de soruturma sonuçlanncaya kadar verildii aktarlan tensip zaptnda, iddianamenin kabulü ile kovuturma aamasna geçildii, bu nedenle adli kontrol kararlarnn kaldrlmasna karar verildii belirtildi.

Ana Sayfaya Git