Başbakan Yıldırım: Rakka operasyonu 2 Haziran gecesi başladı

Başbakan Binali Yıldırım, Rakka'yı IŞİD'den kurtarmak için aylardır planlaması yapılan 'Rakka operasyonunun' 2 Haziran gecesi başladığını söyledi.

Haberler 05.06.2017 - 03:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Önceki akamki iftarda medya temsilcileri ile bir araya gelen Yldrm, Rakka operasyonunda Türkiyenin, ABDnin uygulad yönetimi tasvip etmediini, bunun bir sr olmadn vurgulayan Yldrm, Bu konuda her düzeyde rahatszlmz ifade ettik ancak onlar bize, Bunun bir seçim olmadn, mecburiyet olduunu ve bu operasyon sonras PYD/YPG ile ilikilerin uzun süreli devam ettirilmeyeceini, taktiksel bir i birlii olduunu ifade ettiler ve bize gereken güvenceleri verdiler. Verilen güvence ne? Burada kullanlacak silahlarn daha sonra ülkemizde terör gruplarnn eline geçmemesi ve terör faaliyetlerinde güvenlik güçlerimize, vatandalarmza kar kullanlma ihtimalinin domamas. Bunu özellikle takip edeceklerini ifade ettiler. deerlendirmelerinde bulundu.

Yldrm, sürecin yakndan takip edildiine, tedbirlerin alndna dikkati çekerek, unlar söyledi:

Bizim deimeyen bir stratejimiz var, ülkemizi tehdit eden terör gruplar ister yurt içinde isterse yurt dnda olsun, ad da ne olursa olsun PKK/PYD/YPG, DEA, DHKP-C, ne kadar örgüt varsa hepsi bizim için ayndr, hedeftir. Yurt içinde gerektiinde yurt dnda, ülkemizin, insanmzn güvenlii için gereken admlar atmaktan çekinmeyiz, geri durmayz. Bunu geçmite de yaptk, bundan sonra da icap ederse yaparz. ifadelerini kulland.

PKK-PYD day yeen

Babakan, PKK ile PYDnin day-yeen olduunu belirterek PKK/PYD day-yeen, muhataplarmz bunu anlayacak eklinde konutu.

Yldrm, AKPdeki kabine deiikliiyle ilgili de Kabidene bir deiiklik olmaz, bir bakarsnz olmutur eklinde konutu.

ncirlik krizinde Almanya ile gerilen ilikilerle ilgili de Yldrm Hedefimiz Almanya ile iyi ilikiler, tek tarafl olmaz. Almanya Dileri Bakan ile enine boyuna konuacaz. ncirlik heyetindeki baz isimleri deerlendireceiz. ifadesini kulland.

Bedelli askerlik

Bedelli askerlik ile ilgili de konuan Yldrm BBP Genel Bakan Mustafa Destici ile görümenizin ardndan bedelli askerlik gündeme geldi. Ufukta böyle bir ey var m? sorusu üzerine Babakan Yldrm, Böyle bir ey yok. Bizim programmzda, Hükümetin gündeminde bedelliyle ilgili bir konu yok. çünkü u anda terörle amansz bir mücadele içindeyiz. Bütün younluumuzu, arlmz bu konuya vermi durumdayz. Sayn Destici, böyle bir hususu gündeme getirdi, yani Bedelli olsa da bunlardan elde edilen paray SMA hastalarna getirsek diye bir temennisi oldu. Bizim ona karlk bir cevabmz olmad ifadesini kulland.

rnaktaki helikopter kazas

rnakta meydana gelen helikopter kazas hatrlatlarak, Helikopterde engel tanma sistemi neden tamamlanamad? sorusunu öyle yantlad:

Milletçe üzüldük, bu üzüntüyü sadece aileler yaamad, millet topyekun yaad. Tabii bu kazalarn olmamas gerekir. Bu bahsettiimiz engel tanma sistemi uzun yllardr, haklsnz, savunma sanayisinin gündeminde olmu, birkaç sefer de ihale yaplm, iptal edilmi. Bunun sebebi, bürokrasi ve firmalarn kendi aralarnda sonuca rza göstermemesinden kaynaklanan anlamazlklar. Bunlarn hiçbiri bahane olmamal. Ben Milli Savunma Bakanna Gerekirse dorudan temin suretiyle bu ii hemen halledin dedim. Yani ihale olunca tekrar uygun fiyat verdi, vermedi, onlar maalesef bizim kamu mevzuatnda zaman adeta israf eden bir süreç. Birçok ite buna rastlyoruz. Memur da mevzuata aykr i yapmaktan çekiniyor, dolaysyla sonuç da istenen zamanda elde edilemiyor. Bu tip acil almlara güvenlik gerekçesiyle muafiyet uygulayacaz ve dorudan temin cihetine giderek bunu alacaklar. Bu konuda gerekli talimatlar verdik.

Yldrm, zeytinlik alanlarn imara açlacayla ilgili de Artk zeytinlik yapma imkan yoksa orada, sanayinin ihtiyac olan alan kullanma imkan veriliyor, belirli artlarn salanmas durumunda, kurulun uygun görmesi durumunda. Bunu Zeytin alanlar imara açlyor. gibi bir takdim ediyorlar. Bu kesinlikle yanl. Bir alg oluturulmaya çallyor, bu yanl deerlendirmesini yapt.

Ana Sayfaya Git