Başı ve gövdesi kayıp Süleyman'ın Annesi: Oğlumun parçalarını istiyorum

Antalya'da geçen sene ocak ayında kayıp olarak aranırken, bu yıl nisanda öldürüldüğü ortaya çıkan ve foseptikte parçalanmış cesedi bulunan Süleyman Eken'in (54) cinayet sanıkları Oktay ve Mehmet Yılmaz kardeşlerin yargılanmasına başlandı.

Haberler 16.09.2021 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalyada geçen sene ocak aynda kayp olarak aranrken, bu yl nisanda öldürüldüü ortaya çkan ve foseptikte parçalanm cesedi bulunan Süleyman Ekenin (54) cinayet sanklar Oktay ve Mehmet Ylmaz kardelerin yarglanmasna baland. Süleyman Ekenin annesi Sultan Akhan (74), olunun ceset parçalarnn bulunmasn istedi.

Muratpaa ilçesi Deniz Mahallesinde oturan Süleyman Ekenden haber alamayan Diyarbakrdaki annesi Sultan Akhan, geçen yl 13 Ocakta polise kayp bavurusunda bulundu. Sultan Akhann oluyla en son 8 Ocakta görütüünü bildirmesi üzerine harekete geçen ekipler, Ekenin yalnz yaad evde inceleme yapt. Arama çalmalarnda Süleyman Ekene ulalamad. Soruturmay devralp özel bir ekip kuran Cinayet Büro Amirlii, Ekenin kaybolduu tarihten itibaren güvenlik kameras ve cep telefon kaytlarn incelemeye ald. Polis, teknik ve fiziki takiple Süleyman Ekenin, en son kadn kuaförü Oktay Ylmaz ve kardei Mehmet Ylmaz ile görütüünü belirledi. Ekenin telefon sinyalinin de son olarak Döemealt ilçesi çplakl Mahallesi 412 Sokaktaki Oktay ve Mehmet Ylmazn anneleri Gülger Ylmaza ait evden alnd tespit edildi.

CESEDN PARçALARI FOSEPTKTE BULUNDU

Polis, nisan aynda evin çevresinde i makineleriyle kaz gerçekletirdi. Kadavra köpeiyle yaplan aramada Süleyman Ekene ait cesedin parçalar, evin bahçesindeki foseptikte bulundu. Tüm aramalara ramen cesedin bayla göüs kafesine ulalamad. Gözaltna alnan Oktay ve Mehmet Ylmaz kardeler tutukland. Kardeler için hazrlanan iddianamede, sanklarn ayr ayr arlatrlm ömür boyu hapsi istendi. Ayrca sanklarn Ekene yönelik yama, kiiyi hürriyetinden yoksun brakma suçlarndan da ayr ayr 22 yla kadar hapisle cezalandrlmas istendi.

YARGILAMA BALADI

Sanklarn, Antalya 5inci Ar Ceza Mahkemesinde yarglanmasna baland. Oktay ve Mehmet Ylmaz kardeler, koronavirüs testleri pozitif çknca durumaya katlamad. Ölen Süleyman Ekenin annesi Sultan Akhan ile taraf avukatlar ise salonda hazr bulundu. Maktulün annesi Sultan Akhan, sanklarn en ar cezaya çarptrlmasn istedi. Tanklardan Mehmet Ylmazn ei olay günü eini kardei Oktayn çardn ve bir iki saat sonra geri geldiini söyledi. Mahkeme heyeti, sanklarn tutukluluuna devam karar verip durumay sanklarn ifadelerinin alnmas için erteledi.

ADL BR SONUç çIKACAINDAN ÜPHE DUYMUYORUZ

Duruma sonunda maktul yaknlar, gazetecilere açklamada bulundu. Avukat Hüseyin leriolu, sanklardan Mehmet Ylmazn einin verdii ifadenin, iddialarn doruladn belirterek, Biz srarla maktulün ceset parçalarnn bulunduu evin anahtarnn sann ei ve kaynvalidesinde olduunu söylemitik. Sank Mehmet Ylmazn ei de bunu teyit etti. Ayrca, tann mahkemedeki ifadeleri polis merkezindekilerle çelikiliydi. HTS kaytlarnda Ylmaz kardelerin ceset parçalarnn atld fosseptiin bulunduu evde olduklar sabit. Suç sabittir. Savclk detayl aratrma yapmtr. Allah kendilerinden raz olsun. Sonucun ne olaca bellidir. Adil bir sonuç çkacandan hiç üphe duymuyoruz. Mahkeme bakan da gerekli olan konular irdeledi dedi.

O EKSK PARçALARI STYORUM

Anne Sultan Akhan da olunun cinayet sanklarndan alacakl olduunu ifade ederek, Onu parasn vermek için çarmlar. Parasn almak için gitmi. Vermemiler. Olumu evlerinde öldürmüler. Parçalamlar. Olumun baz parçalar yok. Ben o eksik parçalar istiyorum. Siz de ana yüreini bilirsiniz. Benim ana yüreim yanyor. Neden yüreimi yaktlar? Ben bir anneyim. Tek olumu benden aldlar. Bizden ne istediler? Oluma temsili bir mezar yaptk. Ancak parçalar eksik. Bu bir vahettir. Adalete güveniyorum diye konutu.

Maktulün daysnn olu Abdülhamit Akhan ise Süleyman Ekeni öldürenler için adalet istediini belirterek, unlar söyledi:

Cenazemizin ba ve gösü hala bulunamad. Öylesine temsili bir mezar yaptk. Anne yüreindeki atein dinmesi için devletin kalan ceset parçalarn da bulmasn istiyoruz. Hangi çadayz? Bu insanlar bir cana nasl kyp, parça parça ediyorlar?

Ana Sayfaya Git