Baskı iddiası suç duyurusu

HDP'li 5 yöneticiye cinsel taciz soruşturmasında, mağdur kadından 'baskı' iddiası gündeme gelirken, taciz iddiaları ile suçlanan HDP'lilerden suç duyurusu geldi.

Haberler 13.08.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn HDP Cizre lçe Bakanlnda görevli 5 yönetici hakknda, bir kadna cinsel tacizde bulunduklar iddiasyla balatlan soruturma sürdürülürken, madur kadn, olay sonras savcla ikayette bulunmamas için partililerin kendisine bask yaptn öne sürdü. Buarada, tacizle suçlanan HDP Cizre lçe Örgütü üyeleri, sosyal medya hesaplar hakknda suç duyurusunda bulundu.

TACZ DASI SORUTURMASI

HDP Cizre lçe Bakanlnda parti çalmalarna katlan bir kadn, cinsel tacize urad iddiasyla savcla bavurdu. HDP lçe Bakanlnda yönetici olan C.Ö., S.K., A.T., S.K. ve A.A.nn parti binas içinde ve çalmalar srasnda kendisine sözlü ve fiziksel olarak tacizde bulunduunu öne süren kadn, ikayette bulunmamas için partililerin kendisine bask yaptn iddia etti.

KADIN BASKI GÖRÜYOR DDASI

Sosyal medyaya da yansyan cinsel taciz olayyla ilgili rnak Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturmann içerii ile ilgili gizlilik karar verildii örenildi. Savcln soruturmay titizlikle yürüttüü, HDP ilçe yöneticileriyle ilgili cinsel taciz iddiasnn tüm yönleriyle aratrld kaydedildi.

Öte yandan, tacizle suçlanan HDP Cizre lçe Örgütü üyeleri, sosyal medya hesaplar hakknda suç duyurusunda bulundu. HDPliler suç duyurusunda Hatip Yazc isimli sayfa tarafndan isimleri verilerek hedef gösterildiklerini, mevcut hesaplarn bulunarak cezalandrlmalarn istedi. stismar iddialar ile suçlanan C.Ö, suç duyurusu sonras yapt açklamada, Biz dün Cizre Cumhuriyet Basavclna bavurduk. Kimse ifademizi almad. Sözde devletin ajans soruturma balatld demiti. Ancak iki kez adliyeye gitmemize ramen kimse ifademizi almyor. Biz de suç duyurusunda bulunduk. Ortada herhangi bir kadnn beyan yok. Sadece sosyal medya paylam var dedi.

KRL OYUNLARA ALDIRMAYACAIZ

C.Ö açklamasna öyle devam etti: Bu komplo iktidarn HDP üzerinde yaratmak istedii kirli algnn bir parçasdr. birlikçiler ve trol ordusu ortaklaarak direni kenti Cizreyi töhmet altnda brakmak istedi. Teslim alamadklar kentin kalbine alçakça hançer saplamak istediler. Ancak halkmz bu dükünleri ve ibirlikçileri iyi tanyor. Botann direngenlii ve onurlu mücadelesi karsnda kaybedecekler. HDP halkn sorunlarna cevap olmaya demokratik muhalifini yapmaya devam edecektir. Biz HDP gönül vermi çalanlar da hodri meydan diyoruz. Varsn polis, savc gelsin. Alnmz ak. Vermeyeceimiz hesabmz yok. Bu tür kirli oyunlar bizim daha fazla örgütlenmemize vesile olacaktr.

Ana Sayfaya Git