Baskı iddiası suç duyurusu

HDP'li 5 yöneticiye cinsel taciz soruşturmasında, mağdur kadından 'baskı' iddiası gündeme gelirken, taciz iddiaları ile suçlanan HDP'lilerden suç duyurusu geldi.

Baskı iddiası suç duyurusu

Şırnak'ın HDP Cizre İlçe Başkanlığı'nda görevli 5 yönetici hakkında, bir kadına cinsel tacizde bulundukları iddiasıyla başlatılan soruşturma sürdürülürken, mağdur kadın, olay sonrası savcılığa şikayette bulunmaması için partililerin kendisine baskı yaptığını öne sürdü. Buarada, tacizle suçlanan HDP Cizre İlçe Örgütü üyeleri, sosyal medya hesapları hakkında suç duyurusunda bulundu.

TACİZ İDİASI SORUŞTURMASI

HDP Cizre İlçe Başkanlığı’nda parti çalışmalarına katılan bir kadın, cinsel tacize uğradığı iddiasıyla savcılığa başvurdu. HDP İlçe Başkanlığı’nda yönetici olan C.Ö., S.K., A.T., S.K. ve A.A.’nın parti binası içinde ve çalışmalar sırasında kendisine sözlü ve fiziksel olarak tacizde bulunduğunu öne süren kadın, şikayette bulunmaması için partililerin kendisine baskı yaptığını iddia etti.

KADIN BASKI GÖRÜYOR İDDİASI

Sosyal medyaya da yansıyan cinsel taciz olayıyla ilgili Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmanın içeriği ile ilgili gizlilik kararı verildiği öğrenildi. Savcılığın soruşturmayı titizlikle yürüttüğü, HDP ilçe yöneticileriyle ilgili cinsel taciz iddiasının tüm yönleriyle araştırıldığı kaydedildi.

Öte yandan, tacizle suçlanan HDP Cizre İlçe Örgütü üyeleri, sosyal medya hesapları hakkında suç duyurusunda bulundu.  HDP'liler suç duyurusunda Hatip Yazıcı isimli sayfa tarafından isimleri verilerek hedef gösterildiklerini, mevcut hesapların bulunarak cezalandırılmalarını istedi. İstismar iddiaları ile suçlanan C.Ö, suç duyurusu sonrası yaptığı açıklamada, "Biz dün Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurduk. Kimse ifademizi almadı. Sözde devletin ajansı soruşturma başlatıldı demişti. Ancak iki kez adliyeye gitmemize rağmen kimse ifademizi almıyor. Biz de suç duyurusunda bulunduk. Ortada herhangi bir kadının beyanı yok. Sadece sosyal medya paylaşımı var" dedi.

'KİRLİ OYUNLARA ALDIRMAYACAĞIZ'

C.Ö açıklamasına şöyle devam etti: "Bu komplo iktidarın HDP üzerinde yaratmak istediği kirli algının bir parçasıdır. İşbirlikçiler ve trol ordusu ortaklaşarak direniş kenti Cizre’yi töhmet altında bırakmak istedi. Teslim alamadıkları kentin kalbine alçakça hançer saplamak istediler. Ancak halkımız bu düşkünleri ve işbirlikçileri iyi tanıyor. Botan’ın direngenliği ve onurlu mücadelesi karşısında kaybedecekler. HDP halkın sorunlarına cevap olmaya demokratik muhalifini yapmaya devam edecektir. Biz HDP gönül vermiş çalışanları da hodri meydan diyoruz. Varsın polis, savcı gelsin. Alnımız ak. Vermeyeceğimiz hesabımız yok. Bu tür kirli oyunlar bizim daha fazla örgütlenmemize vesile olacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz