Baskın seçim mi?

Gelecek Parti İl Başkanı Altaç, Altaç, "Türkiye’de gündem çok sıcak, erken ve baskın seçim konuşuluyor. Özellikle siyasi partiler kanununda değişiklik yapılması tartışılıyor” dedi.

Haberler 29.05.2020 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gelecek Partisi Diyarbakr l Bakan Aydn Altaç, tekilatlanma çalmalarn sürdürdüklerini belirterek, Malumunuz Türkiyede gündem çok scak, erken ve baskn seçim konuuluyor. Özellikle siyasi partiler kanununda deiiklik yaplmas tartlyor. Hazrlkl ve güçlü bir ekilde erken seçimi karlamak istiyoruz dedi.

Altaç, partisinin il binasnda düzenledii basn toplantsnda, Türkiye gündemine ve Diyarbakrdaki sorunlara ilikin açklamalarda bulundu.

Türkiyenin ekonomi, sosyal-siyasal, eitim, salk ve bunun gibi birçok alanda çok ciddi skntlar olduunu savunan Altaç, Tüm sorunlara kar parti olarak unu söylüyoruz. Türkiyenin çözülemeyecek sorunu yeter ki çözme iradesini ortaya koyabilecek ehliyetli ve liyakatli idarecileri i bana getirebilirim. Türkiyede mevcut tüm sorunlarn demokratik zihniyet, ortak akl ve toplumsal uzlama zemininde kuatc bir siyasi vizyon yetkin bir kadro ve rasyonel bir yönetim anlayyla sorunlarmz tartabilme ortamnda alabileceine inanyoruz diye konutu.

Ülkede can ve mal güvenlii, inanç ve ifade özgürlüü, örgütlenme, eletiri ve protesto özgürlüü dahil olmak üzere temel hak ve özgürlüklerin tartma konusu yaplmamas gerektiini ifade eden Altaç, hukuk devleti ve hukuk mekanizmasnn evrensel deerlerini iletilebilmesi halinde yaanan ve yaama ihtimali olan sorunlarn çözüleceini dair kanaatlerinin tam olduunu dile getirdi.

TAM DEMOKRATK BR YÖNETM ANLAYII

Demokrasi ve çoulculuk vurgusu yapan Altaç, Mevcut siyasal sistem ve yönetim anlay ile Türkiyenin idare edilmesi mümkün deildir. Denge ve denetleme sisteminin olmad, keyfiliin ve keyfiyetin olaanlat mevcut ortamda ülkenin ve ülkede yaayan insanlarn sorunlarn olsa olsa kangrenletirir. Tam demokratik bir yönetim anlay, özgürlükçü, çoulcu bir anlayla, yaanan sorunlarn ksa zaman dilimi içerisinde çözülebileceine inanyoruz diye konutu.

Partisinin Diyarbakrdaki tekilatlanma sürecine deinen Altaç, erken seçime hazrlkl olduklarnn mesajn vererek, öyle konutu:

HAZIRLIKLI VE GÜçLÜ BR EKLDE ERKEN SEçM KARILAMAK STYORUZ

Malumunuz Türkiyede gündem çok scak, erken ve baskn seçim konuuluyor. Özellikle siyasi partiler kanununda deiiklik yaplmas tartlyor. Hazrlkl ve güçlü bir ekilde erken seçimi karlamak istiyoruz. Yaanan salgn hastalk ve zor çalma artlarna ramen il yönetimimizi ve 12 ilçe yönetimimizi oluturduk. Haziran aynda ilçe kongrelerimizi tamamlayp temmuz aynda ise il kongremizi yapmay planlyoruz. Yerel sorunlarmz çok iyi biliyoruz. Bata Sur madurlar olmak üzere gençler arasndaki isizlik, geçim problemleri, çarpk yaplama ve imar kirlilii, ayn ekilde altyap problemleri Diyarbakrn belli bal sorunlardr. Mevcut yöneticilerin sorunlar çözmeye ve vatandatan gelen talepleri karlama yerine, mevcut hükümetin il ve ilçe yönetimleri le toplant yaparak merkezi hükümet yetkililerine mesaj verme gayretini esefle karlyoruz. Parti olarak bu tür uygulamalarn her zaman karsnda olacaz.

Ana Sayfaya Git