Baskın seçim mi?

Gelecek Parti İl Başkanı Altaç, Altaç, "Türkiye’de gündem çok sıcak, erken ve baskın seçim konuşuluyor. Özellikle siyasi partiler kanununda değişiklik yapılması tartışılıyor” dedi.

Baskın seçim mi?

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, teşkilatlanma çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Malumunuz Türkiye’de gündem çok sıcak, erken ve baskın seçim konuşuluyor. Özellikle siyasi partiler kanununda değişiklik yapılması tartışılıyor. Hazırlıklı ve güçlü bir şekilde erken seçimi karşılamak istiyoruz” dedi.

Altaç, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye gündemine ve Diyarbakır’daki sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin ekonomi, sosyal-siyasal, eğitim, sağlık ve bunun gibi birçok alanda çok ciddi sıkıntılar olduğunu savunan Altaç,  “Tüm sorunlara karşı parti olarak şunu söylüyoruz. Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yeter ki çözme iradesini ortaya koyabilecek ehliyetli ve liyakatli idarecileri iş başına getirebilirim. Türkiye‘de mevcut tüm sorunların demokratik zihniyet, ortak akıl ve toplumsal uzlaşma zemininde kuşatıcı bir siyasi vizyon yetkin bir kadro ve rasyonel bir yönetim anlayışıyla sorunlarımızı tartışabilme ortamında aşılabileceğine inanıyoruz” diye konuştu. 

Ülkede can ve mal güvenliği, inanç ve ifade özgürlüğü, örgütlenme, eleştiri ve protesto özgürlüğü dahil olmak üzere temel hak ve özgürlüklerin tartışma konusu yapılmaması gerektiğini ifade eden Altaç, hukuk devleti ve hukuk mekanizmasının evrensel değerlerini işletilebilmesi halinde yaşanan ve yaşama ihtimali olan sorunların çözüleceğini dair kanaatlerinin tam olduğunu dile getirdi.

“TAM DEMOKRATİK BİR YÖNETİM ANLAYIŞI”

Demokrasi ve çoğulculuk vurgusu yapan Altaç, “Mevcut siyasal sistem ve yönetim anlayışı ile Türkiye’nin idare edilmesi mümkün değildir. Denge ve denetleme sisteminin olmadığı, keyfiliğin ve keyfiyetin olağanlaştığı mevcut ortamda ülkenin ve ülke’de yaşayan insanların sorunlarını olsa olsa kangrenleştirir. Tam demokratik bir yönetim anlayışı, özgürlükçü, çoğulcu bir anlayışla, yaşanan sorunların kısa zaman dilimi içerisinde çözülebileceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Partisinin Diyarbakır’daki teşkilatlanma sürecine değinen Altaç, erken seçime hazırlıklı olduklarının mesajını vererek, şöyle konuştu:

“HAZIRLIKLI VE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ERKEN SEÇİMİ KARŞILAMAK İSTİYORUZ”

“Malumunuz Türkiye’de gündem çok sıcak, erken ve baskın seçim konuşuluyor. Özellikle siyasi partiler kanununda değişiklik yapılması tartışılıyor. Hazırlıklı ve güçlü bir şekilde erken seçimi karşılamak istiyoruz. Yaşanan salgın hastalık ve zor çalışma şartlarına rağmen il yönetimimizi ve 12 ilçe yönetimimizi oluşturduk. Haziran ayında ilçe kongrelerimizi tamamlayıp temmuz ayında ise il kongremizi yapmayı planlıyoruz. Yerel sorunlarımızı çok iyi biliyoruz. Başta Sur mağdurları olmak üzere gençler arasındaki işsizlik, geçim problemleri, çarpık yapılaşma ve imar kirliliği, aynı şekilde altyapı problemleri Diyarbakır’ın belli başlı sorunlarıdır. Mevcut yöneticilerin sorunları çözmeye ve vatandaştan gelen talepleri karşılama yerine, mevcut hükümetin il ve ilçe yönetimleri İle toplantı yaparak merkezi hükümet yetkililerine mesaj verme gayretini esefle karşılıyoruz. Parti olarak bu tür uygulamaların her zaman karşısında olacağız.”

Kaynak: Diyarbakır Söz