Başsavcı, veda etti

Veda yemeğinde konuşan Başsavcı Güre, “Çok büyük tecrübelerle buradan gideceğiz. Kapımız herkese açtık. Diyalog kapısını açmakla her zaman büyük kazanç elde ettik” dedi.

Haberler 29.06.2019 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmir Cumhuriyet Basavcs olan Kamil Erkut Güre, katld veda programnda duyguland. Güre, meslektalarna hitaben yapt konumada, çok büyük tecrübelerle buradan gideceiz. Kapmz herkese açtk. Diyalog kapsn açmakla her zaman büyük kazanç elde ettik. Buradan mutlu, huzurlu ve vicdanen rahat ayrlyorum dedi.

Hakimler ve Savclar Kurulu (HSK) 1. Dairesinin, Adli ve dari Yarg 2019 Yl Ana Kararnamesi ile Diyarbakr Adliyesinde görev yapan ve baka illere atanan 63 hakim ve savc için bir otelde veda gecesi düzenlendi.

Gecede bir konuma yapan Vali Güzelolu, Diyarbakrda görev yapan hakim ve savclarn çok zor dönemde devletin adalete dayal yarg hizmetini baarl ekilde temsil ettiini söyledi.

Güzelolu, 15 Temmuz 2016daki hain darbe giriiminde yargnn bütün personelinin ihanete kar çok kararl bir duruun temsilcisi olduunu dile getirerek, hakim ve savclarn kentte huzur ortamnn olumasnn hazrlaycs konumunda bulunduklarn belirtti.

çOK ZOR VE KRTK ZAMANLARDA GÖREV YAPTILAR

Ortaya koyduklar ilkesel kararl tutum ve davrana gittikleri yerde de devam edeceklerine inancm pekitirmek istiyorum. çok zor ve kritik zamanlardaki bu durular, Diyarbakrda huzur, güven ve adaletin temininde çok önemli katklar oldu. Tayini çkan bütün hakim ve savclarmza yeni görevlerinde baarlar diliyorum. diyen Güzelolu, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna atanan Ahmet Yavuza da yeni görev yerinin hayrl olmasn temennisinde bulundu.

Kararname ile zmir Cumhuriyet Basavclna atanan Kamil Erkut Güre ise 15 Temmuzda ülkenin bana gelen bela ile Diyarbakrda göreve baladn belirtti.

BURADAN MUTLU, HUZURLU VE VCDANEN RAHAT AYRILIYORUM

Güre, konumasn öyle sürdürdü: Bizim geldiimiz dönemde Diyarbakra 1 kii tayin talebinde bulunmutu. Bu yl kararnamede 658 kiinin talep ettii bir adliye oluturduk. Buradan giderken geride çok düzenli, sistemi oturmu, toplumda, yargda saygnlk kazanm bir adliye brakyoruz. çok büyük tecrübelerle buradan gideceiz. Kapmz herkese açtk. Diyalog kapsn açmakla her zaman büyük kazanç elde ettik. Buradan mutlu, huzurlu ve vicdanen rahat ayrlyorum.

Konumalarn ardndan görev yerleri deien hakim ve savclara plaket verildi.

ALTINDADA GECEYE KATILDI

Geceye, kararname ile Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna atanan Ahmet Yavuz, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, l Emniyet Müdürü Tacettin Arslan, l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Baolu, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, Diyarbakr Baro Bakan Cihan Aydn, Gazeteci-Yazar Adam Mehmet Ali Altnda, Diyarbakr adliyesinde görevli savc, hakim, adliye personelinin yansra, Oda Bakanlar ile baz iadamlar katld.

PROTOKOL MASASINDA SEçLMLER YOKTU

Protokol mensuplarnn oturmas için hazrlanan alann büyüklüü gözlerden kaçmazken, Diyarbakrn nüfus açsndan en büyük ilçesi sfatyla geceye katlan Balar Belediye Bakan Beyolunun protokol masasnda yer almamas dikkatleri çekti. Beyolu, protokol dndaki bir masada yer verilmesi nedeniyle ksa sürede burada oturduktan sonra, ayrld. Basavc Gürele ayaküstü konuan Beyolu daha sonra veda yemeinden ayrld.

Ana Sayfaya Git