Görüş Bildir

Başsavcı, veda etti

Veda yemeğinde konuşan Başsavcı Güre, “Çok büyük tecrübelerle buradan gideceğiz. Kapımız herkese açtık. Diyalog kapısını açmakla her zaman büyük kazanç elde ettik” dedi.

Başsavcı, veda etti

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı olan Kamil Erkut Güre, katıldığı veda programında duygulandı. Güre, meslektaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, “Çok büyük tecrübelerle buradan gideceğiz. Kapımız herkese açtık. Diyalog kapısını açmakla her zaman büyük kazanç elde ettik. Buradan mutlu, huzurlu ve vicdanen rahat ayrılıyorum” dedi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesi'nin, Adli ve İdari Yargı 2019 Yılı Ana Kararnamesi ile Diyarbakır Adliyesi'nde görev yapan ve başka illere atanan 63 hakim ve savcı için bir otelde veda gecesi düzenlendi.

Gecede bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, Diyarbakır'da görev yapan hakim ve savcıların çok zor dönemde devletin adalete dayalı yargı hizmetini başarılı şekilde temsil ettiğini söyledi.

Güzeloğlu, 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde yargının bütün personelinin ihanete karşı çok kararlı bir duruşun temsilcisi olduğunu dile getirerek, hakim ve savcıların kentte huzur ortamının oluşmasının hazırlayıcısı konumunda bulunduklarını belirtti.

“ÇOK ZOR VE KRİTİK ZAMANLARDA GÖREV YAPTILAR”

"Ortaya koydukları ilkesel kararlı tutum ve davranışa gittikleri yerde de devam edeceklerine inancımı pekiştirmek istiyorum. Çok zor ve kritik zamanlardaki bu duruşları, Diyarbakır'da huzur, güven ve adaletin temininde çok önemli katkıları oldu. Tayini çıkan bütün hakim ve savcılarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyorum." diyen Güzeloğlu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Ahmet Yavuz'a da yeni görev yerinin hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

Kararname ile İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Kamil Erkut Güre ise 15 Temmuz'da ülkenin başına gelen bela ile Diyarbakır'da göreve başladığını belirtti.

“BURADAN MUTLU, HUZURLU VE VİCDANEN RAHAT AYRILIYORUM”

Güre, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizim geldiğimiz dönemde Diyarbakır'a 1 kişi tayin talebinde bulunmuştu. Bu yıl kararnamede 658 kişinin talep ettiği bir adliye oluşturduk. Buradan giderken geride çok düzenli, sistemi oturmuş, toplumda, yargıda saygınlık kazanmış bir adliye bırakıyoruz. Çok büyük tecrübelerle buradan gideceğiz. Kapımız herkese açtık. Diyalog kapısını açmakla her zaman büyük kazanç elde ettik. Buradan mutlu, huzurlu ve vicdanen rahat ayrılıyorum."

Konuşmaların ardından görev yerleri değişen hakim ve savcılara plaket verildi.

ALTINDAĞ'DA GECEYE KATILDI

Geceye, kararname ile Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Ahmet Yavuz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Emniyet Müdürü Tacettin Arslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, Gazeteci-Yazar İş Adamı Mehmet Ali Altındağ, Diyarbakır adliyesinde görevli savcı, hakim, adliye personelinin yansıra, Oda Başkanları ile bazı işadamları katıldı.

 PROTOKOL MASASINDA SEÇİLMİŞLER YOKTU

Protokol mensuplarının oturması için hazırlanan alanın büyüklüğü gözlerden kaçmazken, Diyarbakır’ın nüfus açısından en büyük ilçesi sıfatıyla geceye katılan Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu’nun protokol masasında yer almaması dikkatleri çekti. Beyoğlu, protokol dışındaki bir masada yer verilmesi nedeniyle kısa sürede burada oturduktan sonra, ayrıldı. Başsavcı Güre'le ayaküstü konuşan Beyoğlu daha sonra veda yemeğinden ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi