Bayan Tosun hiç yakışmadı

Milletvekiline yakışmayan bir tarzda sokak dili kullanarak, "İt, alçak, satılmış köpek" diyerek hakeret eden HDP'li Tosun hakkında Savcılık soruşturma açtı, aileler ise suç duyurusunda bulundu. Tosun'a tepkiler yağdı.

Haberler 21.10.2020 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr l Bakanl önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti devam ederken önceki akam parti binasndan çkan HDPli vekil Remziye Tosun ailelere, Satlm köpekler, kemiiniz az m geldi eklinde hakaretlerde bulundu. Milletvekiline yakmayan bir uslupta hakeretler yadran Tosun hakknda Diyarbakr Cumhuriyet basavcl soruturma balatrken, aileler de suç duyurusunda bulundu.

PART çIKIINDA HAKARET ETT

Önceki gün akam saatlerinde HDP l Bakanlna giden HDP Diyarbakr Milletvekili Remziye Tosun, evlat nöbetindeki ailelerle tartt. ksa sürede büyüyen tartmada Tosun, ailelere ar hakaretlerde bulundu. Tosun, t, alçak, kemiiniz az, satlm köpek diyerek, Milletvekiline yakmayan bir taarz sergiledi. Hakaretlerinin ardndan Tosun ailelere saldrmak isteyince Polisler araya girdi., Ailelerden bazlar bu duruma tepki göstererek sinir krizi geçiriken, Tosun partililer tarafndan arcna bindirilerek, bölgeden uzaklatrld.

SAVCILIK SORUTURMA AçTI

Daa 17 yanda kaçrlan olu Yusuf için oturma eylemi yapan baba Celil Begdan, partisinin il binasndan çkarken kendilerine hakaret eden HDP Diyarbakr Milletvekili Remziye Tosun hakknda Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna yapt suç duyurusu deerlendirildi. Basavclk, Tosun hakknda, soruturma balatlmasna karar verdi.

BEDA YAANANLARI ANLATTI

Tosun hakknda Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca soruturma balatld. 16 yandayken kaybolan olu Yusuf için oturma eylemini sürdüren ve Tosunun hakaretlerine maruz kalan Celil Begda Tosuna Sayn vekilim, çocuumuz nerede diye sorduktan sonra kendisine hakaret edildiini söyledi. Begda, Tosun hakknda suç duyurusunda bulunduunu ifade ederek, unlar söyledi:

17 AYDIR OLUM KAYIP

Olum 17 aydr kayptr. HDP tarafndan götürüldü. Önceki akam burada HDPnin yl dönümü kutlamas vard. Ben HDP Milletvekili Remziye Tosunu bekledim. Parti binasnda çktnda ben yanna yaklap, Sayn vekilim, benim olum nerede? Bana bir cevap verin dedim. Bana satlm dedi. Ben azma almak istemiyorum bana söyledii kelimeleri. Ben cevap vermedim ona ama bara bara söyledi. Hakaret etti. Peki biz bunlara oy verdik diye hakaret mi edecekler? Bir vekilden olumu istiyorum, yüreim yanm. Ben herkesten isterim çocuumu bu suç mudur? Ben ona ne dedim ki bana bu hakareti yapt. Ben bunu hak etmedim. Hem evimi yktlar hem de bana laf söylüyorlar. Bir vekile yakr m? Hakknda suç duyurusunda bulundum. Davacym mahkeme devam edecek. Adalete güveniyorum. Ben azm bozmuyorum. O dereceye dümem ama tek kelime söylüyorum yazklar olsun ona. Verdiimiz oylar haram olsun. Biz yürei yanan bir baba olarak hak etmedik. Benim yüreim yand. Ben kimden hesap soraym ? Vekilim diye hesap sordum olmayan eyleri bana söyledi.

KADIN VEKL TOSUNU KINADI

AK Parti Grup Bakanvekili Özlem Zengin, HDP Diyarbakr Milletvekili Remziye Tosunun partisinin Diyarbakr l Bakanlndan çkarken evlat nöbeti tutan annelere yönelik hakaretine tepki gösterdi. Zengin, unlar kaydetti: itmeye alkn olduumuz ifadeler, HDPnin tavr açsndan baktmz zaman. HDPnin yaklam oradaki anneleri yok sayma üzerineydi. Bu üslubu knyorum. Bundan öte suç tekil eden ifadeler var. Kendisiyle alakal savclk soruturma balatt. Annelere yönelik içerisinde hiç merhamet olmayan sevgi olmayan bu ifadeleri knyorum.

Zengin, eski HDP milletvekili Altan Tann, HDP, PKK ile arasna mesafe koymal eklindeki sözlerinin hatrlatlmas üzerine, Yaplan bu açklamay Türkiye için faydal buluyorum. Bu tartmalar bizim tezleri doruluyor. HDP hendek olaylarnda terörden vazgeçmediini gösteriyor. Bu tartmalar Türkiye için faydal görüyorum ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git