Bayan Tosun hiç yakışmadı

Milletvekiline yakışmayan bir tarzda sokak dili kullanarak, "İt, alçak, satılmış köpek" diyerek hakeret eden HDP'li Tosun hakkında Savcılık soruşturma açtı, aileler ise suç duyurusunda bulundu. Tosun'a tepkiler yağdı.

Bayan Tosun hiç yakışmadı

Çocuklarının PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti devam ederken önceki akşam parti binasından çıkan HDP’li vekil Remziye Tosun ailelere, ''Satılmış köpekler, kemiğiniz az mı geldi'' şeklinde hakaretlerde bulundu. Milletvekiline yakışmayan bir uslupta hakeretler yağdıran Tosun hakkında Diyarbakır Cumhuriyet başsavcılığı soruşturma başlatırken, aileler de suç duyurusunda bulundu.

PARTİ ÇIKIŞINDA HAKARET ETTİ

Önceki gün akşam saatlerinde HDP İl Başkanlığına giden HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, evlat nöbetindeki ailelerle tartıştı. kısa sürede büyüyen tartışmada Tosun, ailelere ağır hakaretlerde bulundu. Tosun, "İt, alçak, kemiğiniz az, satılmış köpek” diyerek, Milletvekiline yakışmayan bir taarz sergiledi. Hakaretlerinin ardından Tosun ailelere saldırmak isteyince Polisler araya girdi., Ailelerden bazıları bu duruma tepki göstererek sinir krizi geçiriken, Tosun partililer tarafından arıcına bindirilerek, bölgeden uzaklaştırıldı.

SAVCILIK SORUŞTURMA AÇTI

Dağa 17 yaşında kaçırılan oğlu Yusuf için oturma eylemi yapan baba Celil Begdaş'ın, partisinin il binasından çıkarken kendilerine hakaret eden HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusu değerlendirildi. Başsavcılık, Tosun hakkında, soruşturma başlatılmasına karar verdi.

BEĞDAŞ YAŞANANLARI ANLATTI

Tosun hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. 16 yaşındayken kaybolan oğlu Yusuf için oturma eylemini sürdüren ve Tosun'un hakaretlerine maruz kalan Celil Begdaş; Tosun'a 'Sayın vekilim, çocuğumuz nerede' diye sorduktan sonra kendisine hakaret edildiğini söyledi.  Begdaş, Tosun hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

17 AYDIR OĞLUM KAYIP

"Oğlum 17 aydır kayıptır. HDP tarafından götürüldü. Önceki akşam burada HDP'nin yıl dönümü kutlaması vardı. Ben HDP Milletvekili Remziye Tosun'u bekledim. Parti binasında çıktığında ben yanına yaklaşıp, 'Sayın vekilim, benim oğlum nerede? Bana bir cevap verin' dedim. Bana 'satılmış' dedi. Ben ağzıma almak istemiyorum bana söylediği kelimeleri. Ben cevap vermedim ona ama bağıra bağıra söyledi. Hakaret etti. Peki biz bunlara oy verdik diye hakaret mi edecekler? Bir vekilden oğlumu istiyorum, yüreğim yanmış. Ben herkesten isterim çocuğumu bu suç mudur? Ben ona ne dedim ki bana bu hakareti yaptı. Ben bunu hak etmedim. Hem evimi yıktılar hem de bana laf söylüyorlar. Bir vekile yakışır mı? Hakkında suç duyurusunda bulundum. Davacıyım mahkeme devam edecek. Adalete güveniyorum. Ben ağzımı bozmuyorum. O dereceye düşmem ama tek kelime söylüyorum yazıklar olsun ona. Verdiğimiz oylar haram olsun. Biz yüreği yanan bir baba olarak hak etmedik. Benim yüreğim yandı. Ben kimden hesap sorayım ? Vekilim diye hesap sordum olmayan şeyleri bana söyledi."

KADIN VEKİL TOSUN'U KINADI

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun'un partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı'ndan çıkarken evlat nöbeti tutan annelere yönelik hakaretine tepki gösterdi. Zengin, şunları kaydetti: "İşitmeye alışkın olduğumuz ifadeler, HDP'nin tavrı açısından baktığımız zaman. HDP'nin yaklaşımı oradaki anneleri yok sayma üzerineydi. Bu üslubu kınıyorum. Bundan öte suç teşkil eden ifadeler var. Kendisiyle alakalı savcılık soruşturma başlattı. Annelere yönelik içerisinde hiç merhamet olmayan sevgi olmayan bu ifadeleri kınıyorum."

Zengin, eski HDP milletvekili Altan Tan'ın, "HDP, PKK ile arasına mesafe koymalı" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Yapılan bu açıklamayı Türkiye için faydalı buluyorum. Bu tartışmalar bizim tezleri doğruluyor. HDP hendek olaylarında terörden vazgeçmediğini gösteriyor. Bu tartışmaları Türkiye için faydalı görüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz