Bayrağı taşırken vurdular!

İstanbul'da FETÖ'cülerin saldırısı sonucu şehit olan Mardinli Mahmut Eşit'in son görüntüleri ortaya çıktı.

Haberler 15.07.2019 - 01:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarnn 3 yl önce stanbulda ehit ettii Mardinli Mahmut Eitin saldrya urad ann görüntüleri ortaya çkt.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann 15 Temmuz gecesi televizyondan yapt sokaklara çkn çars üzerine, einden ve çocuklarndan helallik alarak namaz klan 44 yandaki Eit, darbecilere kar direnmek için sokaa çkt.

Darbecilere kar 17 Temmuz akam yine sokaa çkan Eit, dönerci olarak çalt i yerinin sahibinin kulland motosikletin arkasna bindi. stanbulun Sultangazi ilçesinde seyir halindeki motosikletin arkasnda Türk bayra açan Eiti hedef alan bir terörist elindeki ta frlatt.

Motosikletten düen 6 çocuk babas Mahmut Eit, yaral olarak kaldrld hastanedeki müdahaleye ramen kurtarlamad. Cenazesi memleketi Mardinin Derik lçesine getirilen Eit, Cevizpnar Mahallesindeki Hdran Mezarlnda topraa verildi.

Sk sk mezarn ziyaret edip dua okuyan yaknlar, faillerin en ar ekilde cezalandrlmasn istiyor.

ehidin ismi, Derikte bir imam hatip lisesine verilirken Mardin Valilii ve Derik Kaymakamlnca da ilçede yaayan görme engelli annesinin evi onarld.

ehidin son anlarna ilikin güvenlik kamerasna yansyan görüntülerde, 17 Temmuz akam Sultangazi ilçesine bal Cebeci Mahallesinde motosikletin arkasnda elinde Türk bayra tutan Eite tala saldrya urad anlar yer alyor.

- ehit oluyum, bundan da gurur duyuyorum

ehidin stanbulda yaayan olu brahim Halil Eit, babasnn vatan için ehit olduunu söyledi.

Babasyla gurur duyduunu vurgulayan Eit, Direndi, gözü arkada kalmayacan biliyordu. Vatan ayakta olduu sürece güvendeyiz. Vatan uruna bizden vazgeçti. Ben ehit oluyum, bununla gurur duyuyorum.

- çok özlüyoruz

ehidin kardei Enver Eit ise o gece stanbulda olan kardeinin, devletin birliine bütünlüüne zarar vermek isteyen hainlere kar sokaa çkarken ehit olduunu söyledi.

O gececinin acsn hiç unutamadklarn aktaran Eit, öyle konutu:

Cumhurbakanmz halkn meydanlara çkmas için davet etti. Aabeyim de o hain FETÖcülerin karsnda durmak için gitti. Einden, çocuundan helallik istedi, namazn kld, bayran ald. Aabeyim patronunun kulland motosikletin arkasna bindi. Bayran kaldrd FETÖ yandalar parke talaryla linç giriiminde bulundu, dengesini kaybetti yere dütü. Yerde de iddet uygulayarak katlettiler. Bu yl üçüncü yl oluyor, aabeyimizi çok özlüyoruz.

- Hasretinden geceleri alyorum

Anne Barika Eit (70) ise gözyalar içerisinde Kürtçe yapt konumada olunu bir an olsun unutmadn söyledi.

En büyük çocuu Mahmutun 16 yl önce stanbulda çalarak 6 çocuuna baktn kaydeden anne Eit, Türk bayran elinden aldlar ve olumu döverek ehit ettiler. Bayra da parçaladlar. Olumu öldürenler cezalandrlsn, Geceleri olum aklma geliyor uyuyamyorum. 3 yldr içime düen atei Allah biliyor. Onu çok özlüyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git