Bazalt taştan asfalt üretimi!

Bağlar Belediyesince Karacadağ eteklerinden çıkarılan bazalt taşından yıllık 600 bin ton asfalt üretilmesi hedeflenen tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Haberler 19.11.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar Belediyesi, yol asfalt çalmalar maliyetini düürmek için mucur tesisi kurarak, Karacada bölgesinde bulunan bazalt talarndan asfalt plenti ve krma eleme tesisinin açln gerçekletirdi.

Balar Belediyesinin Karacada eteklerinden çkan Diyarbakra özgü bazalt tandan asfalt ürettii asfalt plenti ve krma eleme tesisinin açl renkli görüntülerle gerçekletirildi. Üretime ve ekonomiye büyük katk sunmas hedeflenen tesiste yllk olarak 600 bin scak asfalt üretilerek Balarn ve bölgenin asfalt ihtiyac az maliyetle karlanacak.

Merkez Balar ilçesi Körtepe Mahallesinde bulunan tesisin açlna Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, Sur Kaymakam Abdullah çiftçi, Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikçi, Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koç, AK Parti l Bakan Serdar Budak, belediye çalanlar ve vatandalar katld.

Tesisin açlnda konuan Vali Ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu önemli mesajlar verdi.

KISA ZAMANDA DEM YAATAN BEYOLUNA TEEKKÜR EDYORUM

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunu bu hizmet nedeniyle tebrik eden Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, Göreve geldii günden beri akla hizmet eden, belediyecilii hizmet olarak anlayan ve bu dorultuda çalan, bu tesisi kazandran Hüseyin Beyolu kardeimi ve ekibini tebrik ediyorum.Ksa zaman oldu ancak deiimi anlamak için bu zaman yeter, artar bile. Balar, mevcut ilçeler arasnda hizmet bakmnda ne yazk ki en geri kalan ilçe oldu. Balara ve Diyarbakra hizmet edilmesi için gönderilen paralar ihanetin destekçilerine, Kandile aktaran zihniyet Balar halknn hizmet görmesine engel oldu dedi.

DYARBAKIRI HER ALANDA KALKINDIRACAIZ

Bir taraftan millete hizmet için akla çalan cumhurbakanmz sayn Recep Tayyip Erdoan ve yol arkadalar, dier yandan ihanet için çalan zihniyet ve temsilcileri. Bizim önceliimiz millet ve millete hizmet etmektir diyerek sözlerine devam eden Güzelolu, Diyarbakr her alanda kalkndracaklarn kaydetti. Güzelolu, Bugün artk sayn cumhurbakanmzn önderliinde bölgesinde oyun kurucu olan ve dünyada sözü geçen bir Türkiye var. Sahada, masada, her yerde kazanan bir ülke gerçei var. Son Bar Pnar Hareketi ile bir kez daha ahit olduk ki Türkiye eski Türkiye deil, güçlüdür ve belirleyicidir. Bu mücadele son terörist kalmayana kadar kararllkla devam edecektir. Hep birlikte terörü bu topraklardan söküp atacaz, ülkemizi bu illetten kurtaracaz. Türkiyenin 2023,2053,2071 ve 2073 hedeflerine giden yolda Diyarbakr, oluan huzur ve güven ortam çerçevesinde medeniyet, tarih, sanayi, üretim ve turizm merkezi olarak katk sunacak.

YILLARIN HMAL OLAN SORUNLARI çÖZECEZ

Diyarbakra hizmet etmeyi büyük eref sayyoruz. Belediyeleri yönetenler ihanet edenler deil, insana hizmet edenler güzelletirecek. Devlet, millete hizmet etmenin addr. Diyarbakrn gücünü biliyoruz. nsanmz hak ettii hizmetlere kavuacak. Diyarbakr, kaybettii yllar geri kazanacak. Ortadounun turizm, ticaret ve üretim merkezi haline gelecek. Büyükehir Belediyesi olarak Balar Belediyemiz ve dier ilçe belediyelerimizle beraber uyum içerisinde çalarak çözülmesi zor görünen, yllarn ihmali olan sorunlar inallah çözüme kavuturacaz. Bundan hiç üphe etmeyin diye konutu.

BU TESS MLLETE HZMETN ADIDIR

Milletin kaynaklarn millete hizmet olarak deerlendireceklerini ifade eden Güzelolu, Bu tesis millete hizmetin en güzel addr. Balar Belediye Bakanmz Hüseyin Beyolu, bu tesis için görütüümüzde Balar deitirmek istiyorum dedi. Asfalt temel gerekliliktir. Belediye, alt yapy yapmak zorundadr. Milletin kaynaklarn millete hizmet yolunda harcayacaz. Milletin kaynaklarn ihanet için kullananlara prim vermeyeceiz. Büyükehir Belediyesi yönetimini devraldmz 3 ayda gerek alt yap ve gerekse dier alanlarda büyük hizmetleri yerine getirdik.

MLLETN KAYNAKLARINI MLLETE HARCAYACAIZ

Balarn asfalt üretimi konusunda hayata geçirdii bu hizmet hem Balarn hem Diyarbakrmzn iini kolaylatracak. Diyarbakrda asfaltsz hiçbir yer kalmayacak. Milletin her kuruu beytülmaldir ve bunu hizmet için kullanacaz. Bu tesis ayn zamanda ekonomik bir tesistir. Bazalt gibi Allahn bu bölgeye bir Lütfü olan zenginlii en iyi ekilde deerlendiriyoruz. Yllara meydan okuyan bir kalitesi var. Ksa zamanda Balarda büyük bir deiime imza atan Hüseyin Beyolu bakanma teekkür ediyoruz. Hep birlikte ksa zamanda Diyarbakra büyük bir deiim yaatacaz. Bundan kimsenin üphesi olmasn ifadelerini kulland.

DYARBAKIRDA YOLU VE ASFALTI OLMAYAN YER KALMAYACAK

AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal da, tesisin Diyarbakrn gelimesine büyük katk sunacan ifade ederek Bakan Beyoluna teekkür etti. Bal, Diyarbakrda u anda yapm devam eden ve büyük bölümü tamamlanan çevre yolumuz var. Havaalan taraf da bittikten sonra muazzam olacak. Böyle bir yol Türkiyenin hiçbir yerinde yok. AK Parti döneminde Diyarbakra yaplan hizmet hiçbir kente yaplmamtr. Balar Belediyemizin bu tesisi ve hizmeti bir çok açdan deerlidir. Diyarbakra özgü bazalt tan dünyann en kaliteli ve uzun ömürlü asfaltna çevirerek hem kendi bölgesine hem dier bölgelere hizmet edecek. sizlii önlemenin yolu üretimdir. Bunun gibi kaynaklarmz hayata geçirdiimiz zaman üretime, istihdama ve ekonomiye büyük katk salam olacaz. Bu deerli hizmetten dolay Hüseyin bakan ve Balar Belediyesini tebrik ediyorum. Köyden mahallelere kadar hiçbir yerde asfaltsz ve yolu olmayan yer kalmayacak diye konutu.

DYARBAKIRIN ASFALT HTYACINI KARILAYACAIZ

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, bu tesisi hayata geçirerek hem belediyenin asfalt ihtiyacn karlayacaklarn, hem belediye için gelir kalemi oluturacaklarn anlatt. Beyolu, Balar Belediyesinin yllk asfalt ihtiyac yaklak 40-50 milyon TL. Bu tesis ile birlikte hem belediyemizi bu giderden kurtaracaz hem de belediyeye gelir kazandracaz. Yllk 600 bin ton asfalt üreteceiz. Kendi belediyemizle beraber 5 belediyenin daha asfalt ihtiyac karlanm olacak. Kaynaklar salam olan belediye daha rahat hizmet eder. Tüketen deil üreten belediye olacaz. Bu tesisimiz de bunun en güzel örneidir dedi.

MLLETN EFENDS DEL, HZMETKARI OLDUK

Ksa zamanda Balara önemli hizmetler kazandrdklarnn altn çizen Beyolu, Göreve balarken üç temel prensip ve hedef belirlemitik. Gönül belediyecilii, sosyal belediyecilik ve hizmet belediyecilii. Allaha hamd olsun ki geride kalan 8 aylk süreçte bu noktada çok önemli mesafe kat ettik. Belediyecilikte en önemli referans kaynamz olan sayn cumhurbakanmzn ifade ettii üzere millete efendi deil, hizmetkar olma iaryla hareket ederek milletimizin dualar, hükümetimizin ve devletimizin destekleriyle çok önemli hizmetleri kazandrdk. Her alanda milletimize dokunduk, ehir merkezinden krsal bölgelere kadar her tarafa hizmeti yaymaya çaltk. Ksa zamanda tüm hedefleri gerçekletirmek elbette ki mümkün deildir. Yine sayn cumhurbakanmzn Ak le koan yorulmaz sözünü kendimize dütür edinerek milletimize hizmet etme yolunda çabalarmz ve enerjimizi sonuna kadar harcamaya devam edeceiz.

BAZALT TAINI MLLETE HZMETE çEVRYORUZ

Bölgemizin hizmete dönütürülmesi mümkün olan önemli kaynaklar var. Bunlardan biri Diyarbakra özgü olan, ehrin mimarisinde ve tarihinde önemli yer tutan Diyarbakrla özdelemi olan bazalt tadr. Buna Diyarbakr ta da diyebiliriz. Özellikle Karacada bölgemizden youn olarak çkan bu deerli talar deerlendirerek milletimizin hizmetine sunmak istedik. Bu amaçla ilk i olarak bu talarn bulunduu arazileri temizleyerek tarma el verili alanlar oluturuyoruz. Vatandalarmz arazi temizleme maliyetinden kurtaryoruz. Daha sonra burada kurduumuz konkasör antiyesi ile bu talar yol yapm ve bakm malzemelerine dönütürüyoruz. Bununla da yine ehir içi ve krsal bölgelerde modern yollar ina ediyoruz. Bazalt tandan elde edilen asfalt, sadece Türkiyede deil tüm dünyada en uzun ömürlü ve kaliteli asfalt olarak kabul ediliyor. çok az maliyetle bu hizmeti kentimize kazandryoruz.

BU HZMET LE HEM BALARA HEM DYARBAKIRA KATKI SUNACAIZ

Öncelikle bu deerli talardan elde ettiimiz asfalt Balarmzn hizmetinde kullanacaz. Ancak bununla yetinmeyerek bölgemizin bu hizmetten faydalanmasn da salayacaz. u ana kadar kurum ve kurululardan gelen teklifler var. Bir yandan Balarmza modern yollar kazandrrken, dier yandan da bu deerli asfaltn satndan elde edeceimiz gelirle yine Balarmza baka hizmetler kazandrmay amaçlyoruz. Tüm bunlarn yannda bölgenin ekonomisine ve istihdamna da katkda bulunmu olacaz. Diyarbakrmza uzun, ksa ve orta vadede büyük katk sunacana inandmz bu deerli hizmetin hayrl olmasn temenni ediyoruz. Bu hizmetin ortaya çkmasnda emei bulunan belediyemizin birimlerine ve çalanlarna teekkür ediyoruz. Balar Belediyesi olarak bölgemizin doal kaynaklarn yatrm, hizmet ve istihdama dönütürmeye yönelik projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceiz eklinde konutu. Konumalarn ardndan tesisin açl kurdelesi kesildi.

Ana Sayfaya Git