Bekçilere yeni görev

Çarşı ve mahalle bekçilerine yeni görevler

Haberler 12.06.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çar ve mahalle bekçilerinin görev, yetki ve sorumluluklar ile özlük haklarn düzenleyen kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalat.

Kanuna göre, çar ve mahalle bekçilerine en az 3 ay süreli temel ve hazrlayc eitimler verilecek.

çar ve mahalle bekçileri, görevli olduklar mülki snrlar içinde halkn istirahat, salk ve selametini salayacak.

Bekçiler, görev saatleri içinde görevlendirildikleri bölgede devriye hizmeti yürütecek, görev bölgeleri içinde bulunan konut, i yeri ve araçlar gibi mallarn korunmasnda sahipleri tarafndan noksan alnan tedbirleri tamamlattracak, üpheli durum veya kiileri bal bulunduklar genel kolluk birimlerine bildirecek, kamu düzenini bozacak mahiyetteki gösteri, yürüyü ve karklklarn önlenmesi amacyla genel kolluk kuvvetleri gelinceye kadar önleyici tedbirleri alacak.

BEKç GÖREVLER

Bekçiler, görev bölgelerinde ve çalma saatleri içinde kiileri, araçlar durdurabilecek, kimlik sorabilecek.

Yardma ihtiyaç duyduu deerlendirilen, iddet maduru veya iddete, istismara urama riski tayan kadn ve çocuklar, kimsesizleri, engellileri ve acizleri en yakn genel kolluk birimlerine teslim edecek bekçiler, büyük tehlike arz eden yangn ve su baskn gibi afetlerde mahalle sakinlerini derhal uyarmakla görevli olacak.

Bekçiler, uyuturucu madde imal edildii, satld veya kullanldndan, kumar oynandndan ya da fuhu yapldndan üphe edilen yerleri bal bulunduklar genel kolluk birimlerine bildirecek.

çar ve mahalle bekçileri, zor ve silah kullanma yetkisine sahip olacak, genel kolluk kuvvetlerine yardmc olacak.

Haftalk çalma süresi 40 saat olacak bekçiler, kolluk hizmet ve görevleri dnda her ne suretle olursa olsun çaltrlamayacak.

Ana Sayfaya Git