Belediye meclisini bismillahla açtı!

Sol seküler politikayla sürekli gündem olan HDP'nin Ergani Belediye Başkanı Kaya herkesi şaşırttı. Muhafazakar kimliğiyle bilinen Kaya, "Bütün Meclis toplantılarımızı Allah'ın adıyla (Bismillahrahmanirahim/ başlatacağız"dedi.

Haberler 11.06.2019 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tabandan sürekli eletirilen alan ve politikasn younlukla sol seküler fikriyat üzerine yürüten HDPnin Ergani Belediye Bakan Ahmet Kaya, muhafazakar kimlii ve uygulamalaryla dikkatleri üzerine çekiyor. Kaya, Ramazan Bayram sonrasndaki ilk Belediye Meclis Toplantsn, halka açk ilçenin Botanik Park bahçesinde gerçekletirdi. Bismillahirahmanirrahim diyerek, Belediye Meclis toplantsnn açln gerçekletiren Bakan Kaya öyle dedi;

Bütün meclis toplantlarmz Allahn adyla (Bismillarahmanirahim) balatacaz. Niye bunu yapyoruz. Halkmzn bir çou Müslüman. Ve Allah Resulü öyle buyuruyor; Allahn adyla balanmayan bütün iler, kesattr. Biz ilerimizin kesat olmamas adna inancmz gerei Allahn adyla balyoruz. Hayrl ve uurlu olsun. Yeni bir yönetim, yeni bir balangç, halkmz kadar biz de umutlu ve heyecanlyz. Bu umut ve heyecannn sizinle paylalmas adna belki de Türkiyede bir ilki yapyoruz.

HABER MERKEZ

Tabandan sürekli eletirilen alan ve politikasn younlukla sol seküler fikriyat üzerine yürüten HDPnin, Ergani Belediye Bakan Ahmet Kaya, Ramazan Bayram sonrasndaki ilk Belediye Meclis Toplantsn, halka açk ilçenin Botanik Park bahçesinde gerçekletirdi. Kaya, açlta, Bütün meclis toplantlarmz Allahn adyla (Bismillarahmanirahim) balatacaz diyerek, herkesi artt.

HALKA AçIK MECLS TOPLANTISI

Ergani Belediye E Bakanlar Ahmet Kaya, ve Meryem Yldz, bakanlnda gerçekleen Haziran ay meclis toplantsnda gündem maddeleri görüüldü. Belediye Bakan ve Belediye Meclis üyeleri mazbatalarn alndktan sonra, Ergani Belediyesi Botanik Parknda, ilk belediye meclis toplantsn yapt.

TOPLANTILARIMIZI ALLAHIN ADIYLA

Halka açk gerçekletirilen toplantnn açl konumasn yapan Ergani belediye Bakan Ahmet Kaya, Bütün meclis toplantlarmz Allahn adyla (Bismillarahmanirahim) balatacaz. Niye bunu yapyoruz. Halkmzn bir çou Müslüman. Ve Allah Resulü öyle buyuruyor; Allahn adyla balanmayan bütün iler, kesattr. Biz ilerimizin kesat olmamas adna inancmz gerei Allahn adyla balyoruz. Hayrl ve uurlu olsun. Yeni bir yönetim, yeni bir balangç, halkmz kadar biz de umutlu ve heyecanlyz. Bu umut ve heyecannn sizinle paylalmas adna belki de Türkiyede bir ilki yapyoruz.

HALKLA BÜTÜNLEEN BR YÖNETM

Bakan Kaya sözlerini öyle tamamlad Daha önce halka açk bir meclis toplants yapld m bilmiyorum ama ahit olmadm ve duymadm. Bunu neden yaptk? Eminim halkmzda benim gibi belediye meclisinin nasl olduunu merak ediyordur. Buna ahitlik etsin diye bu karar aldk. kinci nedeni de Belediyede effaflk meselesi sürekli gündem ediliyor. Bunu bir ilk adm yaptk. Bundan sonra halkmzla daha effaf bir belediyecilii göstermek adna zaman zaman bu tip organizasyonlar yapacamzn bir göstergesi olsun diye yaptk. Onun için katlan arkadalar adna Meclisimiz adna halkmza teekkürlerimizi sunuyoruz. Kayann, tüm üyelere teekkür etmesinin ardndan gündeme geçildi.

Ana Sayfaya Git