Belediye önünde işçi protestosu!

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde, iş akitleri fesh edilen bir grup işçi ve yakınları Belediye önünde pankartlı protesto eyleminde bulundu. İşçiler, "Kandil'in emriyle işten çıkarıldıklarını" öne sürdü.

Haberler 10.08.2019 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

31 Mart seçimlerinde belediyelerin el deitirmesiyle balayan içi çkarma furyas, yurdun dört bir yannda infiallere yol açarken, Diyarbakr ve Silopide haksz yere iten çkarldklarn öne süren içiler, dün protesto eyleminde bulundu. ten çkarlanlarn arasnda, ehit yaknlarnn olmas dikkat çekti.

TAINAN PANKARTLAR

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi önünde bir araya gelen iten çkarlanlar ile yaknlar, HDPli belediyede içi kym var, Diyarbakrda kayyum yok kym var, imizi geri versinler bu vebalden kurtulsunlar, Kayyum gitti ykm balad, Aln teri dökene zulüm etmeyiniz ve imizi geri istiyoruz pankartlar tad.

EHT VE GAZ FEDERASYONU

Anadolu ehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Bakan Ahmet Büyükburç, burada yapt açklamada, Büyükehir, Kayapnar, Yeniehir, Sur, Lice ve Kocaköy belediyelerinde aralarnda ehit ailelerinin de bulunduu 267 kiinin i akdinin feshedildiini söyledi.

ten çkarlanlarn yannda olduklarn belirten Büyükburç, öyle konutu: Biz Kandilden emir alan bu zihniyeti knyoruz, lanetliyoruz. Yaklak 3 yldr ilerinde büyük bir özenle çalanlar, halkmza kendi aileleri gibi hizmet edenler, halkn sorunlarn dinleyip çözüm üreten kardelerimiz, adeta tarihi geçmi bir meta gibi Kurban Bayram öncesi kapnn önüne braklmtr. Terör baronlarnn üslendii Kandilden emir alan HDP belediye bakanlar, belediye meclis üyeleri, aldklar içi kym kararyla emekçi Diyarbakrllara ihanet etmitir. Kayyum hizmetlerinden ikayet edenler maalesef yönettikleri belediyelerde kym yapmaktadrlar.

HDPli belediye bakanlarnn halka hizmet etmek yerine emekçi içilerle uratn, ehrin hizmete ihtiyac olduunu dile getiren Büyükburç, Kayyum döneminde ie alnan 267 personel, Kandilden gelen emirle sebepsiz yere iten çkarlmtr. ten çkarlan kardelerimizin bir an önce ie iadelerinin salanmasn istiyoruz. Bir devlet kurumu Kandilden yönetilemez. dedi.

çLERN KANDL DDALARI

ten çkarlan Elif Bat ise Önce Bayrakla sorunumuz yok diyenler, ilk bata masamzdaki bayraklarn kaldrlma emrini verip, daha sonra devlet memurlarnn kimliklerindeki Türk bayramz kaldrd. Türkiye Cumhuriyetinde hiçbir devlet kurumu Kandilden yönetilemez. ifadelerini kulland.

Sur Belediyesinden çkarlan Ahmet Sapmaz da HDPli belediyelerde ehit ve gazi yaknlar bata olmak üzere, ekmek mücadelesi veren vatandalarn iten çkarldn anlatt.

EVME EKMEK GÖTÜRMEK çN

Evine ekmek götüren insanlarn iten çkarldn aktaran Sapmaz, Halk sizden hizmet beklerken sizler göreve geldiiniz andan itibaren kutuplatrma ve ötekiletirme admlarn atyorsunuz. nsanlarn beddualarn almaktan vazgeçip bir an önce göreve dönmelerini salayarak, mazlumlarn ahn almaktan vazgeçin. diye konutu.

Kayapnar Belediyesinden atlan Nuran Akgüne, 27 gün önce iine son verildiine iaret ederek, Raporluyken beni kapnn önüne koydular. Rapor aldm için iime son verildi. diye tepki gösterdi.

SLOP BELEDYESNDEK çLER

Öte yandan, Silopi Belediyesinde çalan 20 içi, gerekçe gösterilmeden iten çkarld. Bunun üzerine içiler belediye araçlarnn park edildii Dicle Mahallesindeki garajn giri ve çkn kapatt.

çiler adna gazetecilere açklama yapan Mustafa Baak, önceki gün itibaryla 20 çalann haksz yere iten atldn belirterek, Hiçbir gerekçe göstermeden iten atarak bizi ve ailelerimizi madur ettiler. Tek suçumuz kayyum döneminde ie alnmak mdr? Hükümetimizden destek bekliyoruz. Biz hakszla ve zulme karyz. Kararn geri alnmas için eylem balattk. Maduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git