Belediyeler, Ramazana hazır

Kayyum atanan Diyarbakır ve merkez ile taşra ilçelerindeki belediyeler, on bir ayın sultanı ramazan ayı için hummalı bir hazırlık içerisine girdi.

Haberler 27.05.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Diyarbakr Büyükehir, merkez ilçe ve tara ilçe Belediyeleri, vatandalara en iyi hizmeti sunabilmek için ramazan ay için youn bir çalma yürütüyor.

Görevlendirme yaplan Diyarbakr, rnak, Siirt ve Mardindeki belediyeler, on bir ayn sultan ramazan ayna hazrlk çalmalarn tamamlad. Belediyeler, ramazan ay boyunca kurulacak iftar çadrlarnda vatandalara hizmet verecek, düzenleyecekleri etkinliklerle vatandalarn güzel bir ramazan ay geçirmelerini salayacak.

çADIR KURULAN BÖLGE

Büyükehir Belediyesi, bu yl eyh Sait (Dakap) Meydan, Ulu Cami ve Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi önü, Ben u Sen ve Balar Medine Caddesi eski müftülük arkas olmak üzere 5 ayr iftar çadr kuracak. çadrlarda Ramazan ay boyunca her gün iftar saatinde 6 bin kiiye hijyenik ortamlarda hazrlanan scak yemek datlacak.

Dicle Üniversitesi Hastanesinin bölge illeri ve ilçelere hitap etmesi sebebiyle kurulacak olan çadrda iftar yemei dnda günlük ayrca 500 kiiye sahur verilecek.

TOPLU TAIMA HZMET

Öte yandan, vatandalarn, Ramazan aynda madur olmamalar için yeni bir uygulama balatt. 27 Maysta balayp 27 Hazirana kadar sürecek uygulamada, 25 otobüs gece saat 02.40a kadar toplu tama hizmeti verecek.

Toplu tamada her sabah saat 06.50de balayan seferler, saat 23.00a kadar normal saat düzeninde çalacak. Nöbetçi 25 otobüs ise saat 11.30dan gece 02.40a kadar kent merkezinde çeitli güzergahlarda çalacak.

NÖBETC ARAçLAR

Kent merkezinde A5 (2 Adet), A6 (1 Adet), A7 (1 Adet), CE2 (2 Adet), E8 (2 Adet), B8 (2 Adet), B6 (2 Adet), CE4 (2 Adet), B3 (1 Adet), El (1 Adet), AZ (2 Adet), CE3 (2 Adet), F2 (2 Adet), Z2 (2 Adet), Z3 (2 Adet) kodlu otobüsler çeitli güzergahlarda gece seferleri düzenleyecek.

LçE BELEDYELER

Sur Belediyesi ise, ilçedeki terör maduru 3 bin 500 aileye ramazan ay dolaysyla 7 bin yardm kolisi datt. Kayapnar Belediyesi de, iki noktada kuracaklar iftar çadryla vatandalarn oruçlarn açmasn salayacak. Yoksullara yaptklar yardmlar artran belediye ekipleri, yaklak 5 bin aileye gda kolisi datacak.

Yeniehir Belediyesi, yaklak bin aileye gda yardmnda bulunacak, her akam tespit edilen 200 fakir ailenin evine scak yemek gönderilecek. Yeniehir Belediye Bakan Vekili Mehmet Özel, iftarda baz ailelerin evine misafir olacak.

Diyarbakrn Silvan Belediyesi de ramazan ayndaki manevi atmosferi yaatmak adna farkl tarihlerde camiler ve mekanlarda etkinlikler düzenleyecek. Belediye Temizlik leri Müdürlüü ekipleri, ramazan ay dolaysyla camilerin genel temizliini yapt.

SLVAN BELEDYES

Silvan Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Adem çelik, vatandalarn daha temiz ve salkl ortamlarda ibadet edebilmesi için camilerde temizlik çalmas balattklarn, ibadethanelerin kutsal ve manevi yerler olduunu söyledi.

Vatandalarn daha temiz ve salkl yerlerde ibadetlerini yapmalarnn kendileri için çok önemli olduunu vurgulayan çelik, Mübarek ramazan ayndan önce hem cemaatimize hem ilçemizde yaayan insanlarmza daha temiz, hijyenik ortamda hizmet verilmesi amaçlyoruz. Daha önce belediyenin böyle bir hizmeti yoktu. Cemaatimiz veya cami görevlilerimiz, kendi imkanlaryla camiyi temizliyordu. diye konutu.

Ana Sayfaya Git