Belediyeler, Ramazana hazır

Kayyum atanan Diyarbakır ve merkez ile taşra ilçelerindeki belediyeler, on bir ayın sultanı ramazan ayı için hummalı bir hazırlık içerisine girdi.

Belediyeler, Ramazana hazır

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir, merkez ilçe ve taşra ilçe Belediyeleri, vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek için ramazan ayı için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Görevlendirme yapılan Diyarbakır, Şırnak, Siirt ve Mardin'deki belediyeler, on bir ayın sultanı ramazan ayına hazırlık çalışmalarını tamamladı. Belediyeler, ramazan ayı boyunca kurulacak iftar çadırlarında vatandaşlara hizmet verecek, düzenleyecekleri etkinliklerle vatandaşların güzel bir ramazan ayı geçirmelerini sağlayacak.

ÇADIR KURULAN BÖLGE

Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Şeyh Sait (Dağkapı) Meydanı, Ulu Cami ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi önü, Ben u Sen ve Bağlar Medine Caddesi eski müftülük arkası olmak üzere 5 ayrı iftar çadırı kuracak. Çadırlarda Ramazan ayı boyunca her gün iftar saatinde 6 bin kişiye hijyenik ortamlarda hazırlanan sıcak yemek dağıtılacak.

Dicle Üniversitesi Hastanesi’nin bölge illeri ve ilçelere hitap etmesi sebebiyle kurulacak olan çadırda iftar yemeği dışında günlük ayrıca 500 kişiye sahur verilecek.

TOPLU TAŞIMA HİZMETİ

Öte yandan, vatandaşların, Ramazan ayında mağdur olmamaları için yeni bir uygulama başlattı. 27 Mayıs’ta başlayıp 27 Haziran’a kadar sürecek uygulamada, 25 otobüs gece saat 02.40’a kadar toplu taşıma hizmeti verecek.

Toplu taşımada her sabah saat 06.50'de başlayan seferler, saat 23.00'a kadar normal saat düzeninde çalışacak. Nöbetçi 25 otobüs ise saat 11.30'dan gece 02.40'a kadar kent merkezinde çeşitli güzergahlarda çalışacak.

NÖBETCİ ARAÇLAR

Kent merkezinde “A5 (2 Adet), A6 (1 Adet), A7 (1 Adet), CE2 (2 Adet), E8 (2 Adet), B8 (2 Adet), B6 (2 Adet), CE4 (2 Adet), B3 (1 Adet), El (1 Adet), AZ (2 Adet), CE3 (2 Adet), F2 (2 Adet), Z2 (2 Adet), Z3 (2 Adet)” kodlu otobüsler çeşitli güzergahlarda gece seferleri düzenleyecek.

İLÇE BELEDİYELER

Sur Belediyesi ise, ilçedeki terör mağduru 3 bin 500 aileye ramazan ayı dolaysıyla 7 bin yardım kolisi dağıttı. Kayapınar Belediyesi de, iki noktada kuracakları iftar çadırıyla vatandaşların oruçlarını açmasını sağlayacak. Yoksullara yaptıkları yardımları artıran belediye ekipleri, yaklaşık 5 bin aileye gıda kolisi dağıtacak.

Yenişehir Belediyesi, yaklaşık bin aileye gıda yardımında bulunacak, her akşam tespit edilen 200 fakir ailenin evine sıcak yemek gönderilecek. Yenişehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Özel, iftarda bazı ailelerin evine misafir olacak.

Diyarbakır'ın Silvan Belediyesi de ramazan ayındaki manevi atmosferi yaşatmak adına farklı tarihlerde camiler ve mekanlarda etkinlikler düzenleyecek. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayı dolaysıyla camilerin genel temizliğini yaptı.

SİLVAN BELEDİYESİ

Silvan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Adem Çelik, vatandaşların daha temiz ve sağlıklı ortamlarda ibadet edebilmesi için camilerde temizlik çalışması başlattıklarını, ibadethanelerin kutsal ve manevi yerler olduğunu söyledi.

Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı yerlerde ibadetlerini yapmalarının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Çelik, "Mübarek ramazan ayından önce hem cemaatimize hem ilçemizde yaşayan insanlarımıza daha temiz, hijyenik ortamda hizmet verilmesi amaçlıyoruz. Daha önce belediyenin böyle bir hizmeti yoktu. Cemaatimiz veya cami görevlilerimiz, kendi imkanlarıyla camiyi temizliyordu." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler