'Beni de Suriye'ye götürün'

Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin hain hava saldırısı sonucu şehit olan 34 askerden Batmanlı sözleşmeli er Cuma Bağatur'un babası Mehmet Bağatur, "Gerekirse beni de Suriye götürsünler, Allah'ım devletimizi başımızdan eksik etmesin” dedi.

Haberler 04.03.2020 - 11:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

dlibdeki hava saldrsnda ehit olan tankç sözlemeli er Cuma Baatur, memleketi Batmann Sason ilçesinde topraa verildi. Burada taziyeleri kabul eden er Cuma Baaturun 1995 ylnda gazi olan Mehmet Baatur, gerekirse kendisinin de Suriyeye gidebileceini söyledi. Baba Baatur, Vatan sa olsun, benim evladm vatan evladyd bütün ehitlerimize Allah rahmet eylesin. Bütün ehitler benim olum gibiler Allah rahmet eylesin hepsine gerekirse beni de götürsünler, devletimizden Allah raz olsun diye konutu.

Gerekirse ben ve kardelerim de gideceiz, vatanmz koruyacaz

ehit Cuma Baaturun aabeyi Abdullah Baatur ise Suriyede 34 ehit verdiklerini belirterek tüm Türkiyeye ba sal diledi. Abdullah Baatur, Benim kardeim de orada ehit oldu, tüm ehitlerimizin mekan cennet olsun. Bu kötü bir acdr, bu acy Allah kimseye göstermesin, gerekirse bizde oraya gideceiz, biz 10 kardeiz bu vatan korumak zorundayz. Korumasak bizim üzerimize gelecekler. Herkesin yapaca bir görevdir vatann korumak. Bu ülkede yaadmz için bunu yapmamz lazm. Bunu yapmasak her gün üzerimize gelecekler. Bizi zorlayacaklar, ülkemiz de Suriye, Irak gibi yapacaklar, bu görevi yapacaz. Müslüman bir ülkede yayoruz, herkesin ba sa olsun, Türkiyenin ba sa olsun, Vatan sa olsun diyeceimiz bir ey yoktur. Bu ülkenin içinde yaayacaz, baka bir ülkeye gidemeyeceiz, vatanmz korumak zorundayz, bu ülkede gerekirse ben de gideceim, gerekirse kardelerim de gidecek vatanmz gücümüz yetiince koruyacaz. Baka gidecek bir ülkemiz bir vatanmz yoktur. Bu vatan bize bir nimettir, korumak zorundayz eklinde konutu.

Gerekirse bin tane ehit veririz vatan ve bayrak için

ehit Cuma Baaturun amcasnn olu Nevzat Art ise vatan için her zaman hazr olduklarn belirterek, ehit Baatur benim amcamn olu, babam da 1996da ehit oldu. Gerekirse vatan için her zaman hazrz. 7 tane ehidimiz var gerekirse bin tane ehit veririz vatanmz bayramz için namusumuz için bayramz için her zaman hazrz. Suriye deil yeter ki Cumhurbakanmz emir versin her yere gitmeye hazrz. Bütün ehit ailelerine Allahtan rahmet diliyorum vatanmz sa olsun dedi.

Ana Sayfaya Git