Beşiktaş şehitleri

Önceki akşam Vodafone Arena'da oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrası Çevik kuvvet polisine bombalı saldırı düzenlendi. 2 patlamanın olduğu bölgede 30 polis 7 sivil ve henüz kimliği belirlenemeyen 1 kişi şehit oldu.

Haberler 12.12.2016 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2 patlamann olduu bölgede 30 polis 7 sivil ve henüz kimlii belirlenemeyen 1 kii hayatn kaybetti. Beikta Vodafone Arena yaknnda düzenlenen saldrlar nedeniyle Türkiye genelinde bir günlük milli yas ilan edildi. Beikta ehitlerinin, hayat hikayeleri de dramlar içeriyor. te Türkiyenin ört bir tarafn yasa boan ehitlerin, özetle hayat hikayeleri.

HATAYLI LKER

ehit olan polislerden 27 yandaki lker Uylan Hataydaki baba evine ate dütü. Merkez Antakya lçesinde oturan, Hatay Emniyet Müdürlüünde görevli bekçi olan baba Behçet Uylaa, olunun ehit haberi emniyet görevlileri tarafndan verildi. 7 yllk polis memuru olan olunun ehit haberini alan annesi Havva Uyla fenalk geçirdi.

Ac haberi aldktan sonra güçlükle ayakla durabilen ehidin babas Behçet Uyla da yaknlar tarafndan teselli edilmeye çalld. 4 aylk evli olan ehit lker Uylan ailesinin oturduu sokaa Türk bayraklar asld. Aabeyi de kendisi gibi polis memuru olan lker Uylan Hatay Asri Mezarlndaki ehitlikte topraa verilecei açkland.

SVEREKL SORKUT

Saldrda ehit olan polis memurlarndan Süleyman Sorkutun Diyarbakrda ikamet ettii ve anlurfan n Siverek ilçesi nüfusuna kaytl olduu örenildi. Bugün havayoluyla Diyarbakra getirilecek olan ehidin cenazesinin saat 14.00de düzenlenecek törenin ardndan Siverek ehitliine defnedilecek. Temmuz 2016da polis memuru olarak göreve balayan Süleyman Sorkutun aabeyi Yunus Ferhat Sorkutun ise Didim Cumhuriyet Savcs olduu örenildi.

MALATYALI DOAN

Saldrda yaralanan ancak hastanede ehit düen çevik Kuvvet Polisi Okan Doann Malatyann Battalgazi lçesi Selçuklu Mahallesindeki baba ocana ac haber ulat. Ac haberi alan ehidin yaknlar gözyalarna bouldu. ehidin yaknlar babaevine dev bir Türk Bayra ast. Mahallede bulunanlar da evlerine bayraklar ast. Malatyann Yazn lçesi nüfusuna kaytl, 2 yldr polis olarak görev yapt, bekr olduu örenilen ve ailesinin 4 çocuunun en küçüü olan ehit Okan Doann babas Yusuf ve Nadriye Doan oullarnn ehit dütüünün haberini aldktan sonra bu sabah stanbula gittii belirtildi. çevik kuvvet polisi Okan Doann cenazesinin yarn Malatyada ikindi namaz ardndan topraa verilecek.

SAMSUNLU ÖZTÜRK

ehitlerden biri de Samsunlu polis memuru Mustafa Öztürktü. ehit Öztürkün çaramba lçesi Sarcal Mahallesi Yunus Emre Caddesinde bulunan baba evine ac haberi ulat. Samsunun çaramba Kaymakam Caner Yldz, lçe Jandarma Komutan Binba Ramazan Ünal, lçe Emniyet Müdürü Tuncer neli, ehit Öztürkün baba evine giderek annesi Nurcan ve babas Ahmet Öztürke ac haberi verdi. Evlatlarnn ehit haberini alan acl anne ve baba gözyalarna bouldu. Bekar olan Mustafa Öztürkün 2.5 yllk polis olduu belirtilirken kardeinin de Trabzon Polis Meslek Eitim Merkezinde örenci olduu ifade edildi.

VANLI DL

27 yandaki Soner dilin memleketi Vana da ate dütü. ehit polis memuru Soner dilin Vann çatak lçesi nüfusuna kaytl olduu belirtildi. Bekar olan dilin 3 ay önce göreve balad ve ailesinin ehidin cenazesini almak için stanbula gittii belirtildi.

çORUMLU ZENGN

çorumun Sungurlu lçesi Güvendik Köyü nüfusuna kaytl olduu ifade edilen ehit Mehmet Zenginin ailesinin Ankarada yaad kaydedildi. ehit Zenginin çorumda bulunan akrabalar ise ac haberi aldktan sonra hüzne bouldu.

TIP ÖRENCS

ehitler arasnda Bakent Üniversitesi Tp Fakültesi örencisi Sinoplu 21 yandaki Berkay Akban da bulunduu belirtildi. Akban arkadalaryla birlikte hafta sonunda gezmek için stanbula gittii kaydedildi.

CHP Sinop merkez ilçe eski bakan inaat mühendisi Salim Akba ile Zeynep Akbaçiftinin çocuklar Bakent Üniversitesi Tp Fakültesi 1inci snf örencisi Berkay Akba, hafta sonu gezmek için arkadalaryla birlikte Ankaradan stanbula gitti. Dün gece arkadalaryla birlikte içinde bulunduu otomobilin Vodafone Arena Stadnn önünden geçii srasnda, stat yaknndaki çevik kuvvet ekiplerine yönelik bombal saldr yapld. Otomobilde vücuduna parça isabet eden Akba, ar yaraland. Akba, ambulansla kaldrld hastanede ehit oldu.

KAYSERL KE

çevik Kuvvet polislerinden Yasin kenin memleketi Kayseriye ac haber ulat. ehit polisin Kayserideki ailesine ac haber bu sabah ulat. Ac haberi alnca fenalaan Yasin kenin anne ve babas Kayseri Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrld.

ZONGULDAKLI MÜDÜR

Bombal saldr sonucu ehit düen stanbul Emniyet Müdürlüü Özel Güvenlik ube Müdürü Vefa Karakurdunun cenazesinin memleketi Zonguldakn Ereli ilçesinde defnedilecei örenildi. ehit Emniyet Müdürü Vefa Karakurdunun babas Erdal Karakurdunun da olu gibi emniyet müdürü olduu ve yaklak 15 yl önce emeklilie ayrld ifade edildi. 2 çocuk sahibi emekli Emniyet Müdürü Erdal ve Sabriya Karakurdu çiftinin ehit olan oullar Emniyet Müdürü Vefa Karakurdunun kardei Sabri Ferda Karakurdunun da 2008 ylnda Ereli ilçesine bal Gülüç beldesinde geçirdii trafik kazas sonucu 3 arkada ile birlikte hayatn kaybettii örenildi. Karadurdunun saldrdan hemen önce, Bin 500 Bursal geldi ama bak olaysz bitti dedii ortaya çkt.

GAZANTEPL SERN

çevik Kuvvet polislerinden Adem Serinin Gaziantepteki ailesine ac haber verildi. ehidin bir ay sonra nianlanaca örenildi. stanbul Beiktateki terör saldrsnda ehit olan Adem Serinin ac haberi, Gaziantepin ehitkamil ilçesine bal Eyüp Sultan Mahallesi 38. Caddede oturan ailesine verildi. Ac haber üzerine ehitkamil Belediyesinde temizlik içisi olarak çalan baba Adem ve anne sminur Serin gözyalarna bouldu. Yaklak 4 yldr stanbulda görev yapan Adem Serinin yeni sözlendii ve 1 ay sonra nian yapmaya hazrland örenildi.

ADANALI OUZ

Adanann Alada ilçesi Gcak Mahallesi nüfusuna kaytl olan 6 yllk polis memuru 31 yandaki Adem Ouz, ilk görev yeri olan stanbulda düzenlenen bombal saldrda ehit oldu. ehidin Belediye Evleri Mahallesindeki babaevinde ac haberi alan annesi Yeter Ouz, fenalaarak hastaneye kaldrld. ehit polis memuru Adem Ouzun Belks Ouz ile 1,5 yl önce evlendii ve Fatih Selim adl 6 aylk bir olu olduu örenildi. 5 karde içinde tek erkek evlat olduu örenilen ehit polisin Türk bayra aslan tek takl babaevine yaknlar ve komular taziye için akn etti.

AKHSARLI AKSOY

26 yandaki Ali Aksoyun memleketi Manisann Akhisar lçesine ate dütü. Akhisarl polis Ali Aksoyun da ehit düen polislerin içinde yer ald bildirildi. stanbul Bayrampaa çevik Kuvvet ube Müdürlüünde görevli, 3 yllk polis olan Ali Aksoyun ailesi, tehis için bu sabah stanbula gitti. Anne Medine Aksoy ve çiftçi baba Ömer Aksoyun Akhisarn Sarçal Mahallesinde oturduu örenildi.

ISPARTALI DURMU

ehit olan polislerden 5 aylk polis memuru 21 yandaki Durmu Öcaln ac haberi memleketi Ispartaya ulat. ehit polis memuru Durmu Öcaln Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulundan mezun olduktan sonra 8 Temmuz 2016 tarihinde stanbul Emniyet Müdürlüü çevik Kuvvet ube Müdürlüünde göreve balad kaydedildi. Bekar olan Durmu Öcaln 2 kardeinin bulunduu belirtildi.

CANERLE SON RESM

stanbul Dolmabahçedeki Beikta Vodafone Arenann yannda gerçekletirilen ve 29 kiinin ehit olduu terör saldrsnda kulübün lisansl ürünlerini satan Kartal Yuvasnn çalanlarndan Tunç Uncu, hayatn kaybetti.

ehit Uncu, Beiktal futbolcu Caner Erkin ile çektirdii bir fotoraf sosyal medya hesabndan paylamt.

7 AYLIK POLS

stanbuldaki terör saldrsnda ehit olanlar arasnda 7 ay önce polis olan Ouzhan Duyar da vard.

Anne Nurhan Duyar, olunun polislii sevdiini ve hep ehit olmak istediini belirterek, Biz her zaman dimdik ayaktayz. dedi. ehit olunun cenazesini teslim almak için Adli Tp Kurumuna gelen Nurhan Duyar, olunun 7 ay önce polis memuru olduunu söyledi.

MALATYALI DKMEN

ehit olan polis memuru Hamdi Dikmenin Malatyadaki babaevine ac haber ulat. ehit Dikmenin Battalgazi ilçesi Aliar Mahallesindeki baba ocana giden yetkililer, salk ekipleri eliinde ac haberi anne Elif ve kardeleri Nevzat ile Bekir Dikmene verdi. ehidin ailesinin yaad eve ve mahalleye Türk bayra asld.

Babas Abuzer Dikmenin 15 yl önce vefat ettii ve bekar olduu örenilen ehidin, yaklak 3 aydr stanbulda görev yapt örenildi.

Ana Sayfaya Git