Beyaz tülbentli annelerin çağrısı

Diyarbakır’daki 1 Mayıs miting alanına annelerin açlık grevine ilişkin talepleri damgasını vurdu. Miting alanından sık sık cezaevlerinde devam eden açlık grevleri ile ilgili sloganlar atıldı. Sahneden sık sık tertip komitesinin belirlediği sloganlar dışında slogan atılmaması yönünde uyarılar yapıldı. Ancak tüm uyarılara rağmen alandan cezaevleri ile ilgili sloganlar atıldı.

Haberler 02.05.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Miting halay ve sloganlarda sürdü. Müzik gruplarnn verdii müzik dinletilerinin ardndan kitle yava yava dalmaya balad. Ancak eylemler sürdü. stasyon Meydanndan çkan aileler, Ofis Semtine doru yürüyüe geçti. Anneler Ofis kavana geldiinde etraflarn TOMA, zrhl araçlar ve çevik kuvvet polisleri sard. Polis annelerin dalmasn istedi.

çOCUKLARIMIZ ÖLÜYOR, HABERNZ VARMI?

Anneler ise çocuklarmz ölüyor diyerek yürüyülerini sürdürdü. Ofis Kavandan, Sanat Soka giriine kadar yürüyen annelere çevrede bulunanlar alk ve zlgtlarla destek verdi. Polis Sanat Soka kavanda da annelerin önünü keserek dalmalarn istedi. Burada yaanan tartmann ardndan anneler polis ablukasnda Kouyolu Parkna doru yürüyüe geçti. Anneler Siz yaayn diye çocuklarmz ölüyor. Haberiniz var m diye seslenerek yürüdü. Anneler, Biz Cumhurbakan Erdoana sesleniyoruz. çocuklarmz ölüyor. Tecridi kaldrsnlar. Tek isteimiz çocuklarmzn ölmemesi. Sesimizi duyun sözleri ile taleplerini dile getirdi. Annelerin yürüyüü polis eliinde sürdü.

Annelerin önü bu defa Belediye Konukevinin önünde kesildi. çok sayda polis etrafta konulandrld. Uzun süren görümelerin ardndan anneler dald.

Ana Sayfaya Git