Beyoğlun'a verilecek!

YSK, KHK’li olduğu gerekçesiyle HDP’nin Bağlar Belediyesi Başkan adayı Zeyyat Ceylan yerine AK Parti adayı Hüseyin beyoğlu'na mazbata verilmesi yönünde karar aldı.

Haberler 13.04.2019 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YSK, seçimi kazanan HDP aday Zeyyat Ceylann KHK kapsamnda ihraç olduu gerekçesiyle mazbata verilmeyeceine dair kararndan sonra, dün sabahta mazbatann seçim sonuçlarna göre ikinci srada bulunan Ak Parti Aday Hüseyin beyoluna verileceini karara balad. Karar resmileirken gözler Beyoluna mazbata verecek olan Balar lçe Seçim Kurulu bakanlna çevrildi.

AK Parti Diyarbakr l Bakan Süleyman Serdar Budak, YSKnn, KHKl bakanlarla ilgili kararlarna ilikin, Kanunsuz ve hukuksuz bir eye önce biz kar çkarz. Kanunlar, hukuk neyi emrediyorsa ona göre davranmak zorundayz. Kanunlara herkes sayg göstermek zorunda. diye konutu.

HDPnin aday Zeyyat Ceylan, YSKnn mazbatay kendisine deil, Beyoluna verecei yönündeki kararna tepki gösterdi. Balar Belediyesi önünde, partisinin Büyükehir Belediye Bakanlna seçilen Mzrakl ve bir grup partiliyle açklama yapan Ceylan, Hak gasbn kabul etmiyoruz. Adaletsizlie kar mücadeleyi yükselteceiz dedi.

Buarada tansiyonu yükselten Balar seçimleriyle ilgili tartma ve tepki açklamalar devam ederken, dün ilginç bir olay yaand. Parti lçe Binasnn bulunduu binaya, henüz belirlenemeyen baz kiilerce pompal saldr düzenlendi. Saldrnn ilçe binasna yönelik olduu açklamalar yaplrken, Diyarbakr valilii, partilye yönelik saldr iddiasnn gerçei yanstmadn bildirdi.

HABER MERKEZ

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) Diyarbakrn Balar ilçesinde mazbatann, seçimi ikinci srada tamamlayan AK Partinin aday Hüseyin Beyoluna verilmesi karar alnd.

BEYOLU MAZBATA ALACAK

Diyarbakrn Balar ilçesinde, 31 Mart Mahalli dareler Genel Seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre, HDPnin aday Zeyyat Ceylan kazand. YSK, Zeyyat Ceylann, 29 Ekim 2016da çkarlan 675 sayl Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile öretmenlikten ihraç edilmesi nedeniyle mazbatann, seçimi 2nci srada bitiren AK Partili Hüseyin Beyoluna verilmesini kararlatrd. YSKnn bu kararndan sonra gözler, AK Parti aday Beyoluna mazbata verecek olan Balar lçe Seçim Kuruluna çevrildi. Beyoluna bugün mazbata verilmesi bekleniyor.

BUDAK SONUCU YORUMLADI

AK Parti Diyarbakr l Bakan Süleyman Serdar Budak, YSKnn kararn deerlendirdi. YSKnin yeni bir kanun ihdas etmediini var olan bir karar açkladn aktaran Budak, öyle konutu:

Kanunlarn uygulanaca bir durum var ortada. Kanunsuz ve hukuksuz bir eye önce biz kar çkarz. Kanunlar, hukuk neyi emrediyorsa ona göre davranmak zorundayz. Kanunlara herkes sayg göstermek zorunda. KHK ile görevden uzaklatrlm bir aday var. YSK da bu adayn kamu hizmeti yapamayacana dair var olan bir karar yaynlad. Kanun gerei ikinci partiye verilmesi gerekiyordu mazbatann. Henüz bize resmi bir yaz gelmedi ancak verirlerse mazbatay alacaz.

HDPNN ADAY GÖSTERMES

HDPnin KHK ile görevinden ihraç edilmi birini aday göstermesine anlam veremediini de dile getiren Budak, KHK ile vazifeden uzaklatrlm birini tekrar neden aday gösterdiklerini bilmiyorum. Madur edebiyat yapmann da bir anlam yok çünkü kanun neyi emrediyorsa biz onu yapyoruz. Kanunlarn üzerinde kimse yok, bizler de. diye konutu. Amaçlarnn halka hizmet olduunun altn çizen Budak, Eer YSK bizim adaymza mazbatay verirse adaymz en güzel ekilde hizmet etmeye çalacaktr. dedi.

KARAR SONRASI TEPK

Öte yandan, Aday olduu HDPden 31 Mart Mahalli dareler Genel Seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarna göre, Balar Belediye Bakanln kazanan Zeyyat Ceylan, KHK ile görevden alnd gerekçesiyle YSK kararyla mazbata alamayacak olmasna tepki gösterdi. Balar Belediyesi önünde, partisinin Büyükehir Belediye Bakanlna seçilen Adnan Selçuk Mzrakl ve bir grup HDPli ile basn açklamas yapan Zeyyat Ceylan, YSKnn kararnn demokratik olmadn savundu.

HUKUK BR KARAR DEL

Ceylan, Bu açklamalarmz süreklilik arz edecektir. Biz HDPnin bu süreci baaryla tamamladna inanyoruz. Diyarbakrda da büyük bir oy oranyla seçim sürecini tamamladk. Biz özellikle KHKllarn bahane edilerek, halkmzn gasbedilen iradesinin alabildiince hukuksuz, adaletsiz bir sürecin ifadesi olarak görüyoruz, yorumluyoruz. Bu hak gasbn kabul etmediimizi, etmeyeceimizi özellikle altn çizerek belirtmek istiyoruz. Buna kar sürekli ayakta olacamz, bunun takipçisi olacamz, bunun sahiplenicisi olacamz ve ayn zamanda hukuksuzlua kar, adaletsizlie kar mücadeleyi yükselteceimizin altn çizerek belirtmek istiyoruz diye konutu.

LçE BNASINA SALDIRI MI?

Kentte siyasi tansiyonu yükselten YSKnn balar belediyesiyle ilgili kararnn tartmalar sürerken, dün ilginç bir olay yaand.

Akam saatlerine doru AK Parti Balar lçe Bakanlnn bulunduu merkez Balar ilçesindeki Turgut Özal Bulvarndaki binaya, kimlii belirsiz kii ya da kiiler tarafnda pompal silahla 2 el ate açp kaçt. Olayda ans eseri yaralanan olmazken, saçmalardan biri, bir iyerinin levhasna isabet etti. hbar üzerine olay yerine gelen polisler, inceleme yapp saldrganlar yakalamak için çalma balatt.

AK PART L BAKANI BUDAK

AK Parti l Bakan Süleyman Serdar Budak, Tabelaya isabet etmi. Allah korusun hem canmz, hem malmz. Bütün vatandalarmz Allah korusun dedi.

VALLKTEN AçIKLAMA GELD

Buarada Diyarbakr valilii yaanan saldr olayyla ilgili yazl açklamada bulundu. Valilik açklamasnda u ifadelere yer verildi.

12.04.2019 günü saat 13.30 sralarnda Urfa Bulvar üzeri Akboz Mobilya isimli i yerine mermi isabet ettii iddiasyla ilgili yaplan aratrmalarda; i yerinin tabela ksmnda 1 adet yorgun tabir edilen mermi çekirdei gömlei bulunduu anlalmtr. Söz konusu internet kaynaklarnda geçenin aksine incelemenin yapld yer AK Parti Balar lçe Bakanlna yönelik bir saldr söz konusu olmayp iddialar gerçei yanstmamaktadr.

SUR MAZBATASINI ALDI

HDPden seçilen Sur Belediyesi Ebakanlar Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir mazbatalarn ald.

31 Mart yerel seçimlerinde Halklarn Demokratik Partisinden (HDP) seçilen Sur Belediyesi Ebakanlar Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir mazbatalarn ald. Sur lçe Seçim Kurulundan mazbatalarn alan ebakanlarn belediyeye girmesiyle, 2 buçuk yldr belediye önünde devam eden polis ablukas kaldrld. Belediyedeki görevlerine balayan ebakanlara farkl kurumlardan tebrik mesajlar ve çiçekleri gönderildi.

Ana Sayfaya Git