BİK Dijital Çalıştayı!

BİK'in "Dijital Dönüşüm" çalıştayının ikincisi yarın Diyarbakır'da startını alıyor. İnternet gazeteciliğinin gelişmesi ve yerel basının bu projelerden faydalanmasına yönelik, fikir jimnastiği yapılacak.

Haberler 06.03.2017 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Basn lan Kurumunun öncülük ettii, Erasmus+ K3 kapsamnda 7 bölge / 7 ilde düzenledii Gençlerin Katlm ile Yerel Yazl Basnn Dijital Dönüümü çaltaylarnn ikincisi Diyarbakrda gerçekleecek. çaltay, yarn Diyarbakrda startn alacak.

Yeni Nesil Gazetecilik kapsamnda yürüttüü projelerle internet gazeteciliinin, yerel basn iletmeleri için frsata dönütürülmesine katk sunmay amaçlayan çaltay Dicle Üniversitesi Havuzba Sosyal Tesislerinde yaplacak. Sal günü saat 10.00da balayacak olan çaltayn, moderatörlüünü, stanbul Ticaret Üniversitesi öretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ouz Demir yapacak.

YEREL BASIN çN ÖNEML

Basn lan Kurumu Proje Koordinatörü Cenk Koray Doann konumasyla startn alacak olan çalta, Erasmus + K3, Avrupa Birlii Bakanlnn Gençler ve Gençlik Alannda Karar Alclar Arasnda toplantlar, tartmalar yapmak ve istiarelerde bulunmak üzere tasarlanan ve yerel gazetecilii önceleyen bir program.

Bölgeden 25 gazetecinin katlaca çalytayda katlmclar, Yeni Medya ve Yeni Gazetecilik ve nternet Gazetecilii ve Yeni Standartlar balkl konular müzakere edecek.

Beyin frtnasyla geçecek olan çaltayda, görü, fikir ve önerileri de sunulacak. Dier bölgelerdeki çaltaylarn sonucunda, iki günlük Ana Yapsal Diyalog Forumu düzenlenecek, genel bir deerlendirme sonunda, oluturulan rapor, politika öneri belgesi ve proje sonuç kitapç, Basn lan Kurumu üst birimlere iletecek.

Ana Sayfaya Git