Görüş Bildir

BİK Dijital Çalıştayı!

BİK'in "Dijital Dönüşüm" çalıştayının ikincisi yarın Diyarbakır'da startını alıyor. İnternet gazeteciliğinin gelişmesi ve yerel basının bu projelerden faydalanmasına yönelik, fikir jimnastiği yapılacak.

BİK Dijital Çalıştayı!

Basın İlan Kurumu'nun öncülük ettiği, Erasmus+ K3 kapsamında 7 bölge / 7 ilde düzenlediği 'Gençlerin Katılımı ile Yerel Yazılı Basının Dijital Dönüşümü Çalıştayları'nın ikincisi Diyarbakır'da gerçekleşecek. Çalıştay, yarın Diyarbakır'da startını alacak.

'Yeni Nesil Gazetecilik' kapsamında yürüttüğü projelerle internet gazeteciliğinin, yerel basın işletmeleri için fırsata dönüştürülmesine katkı sunmayı amaçlayan çalıştay Dicle Üniversitesi Havuzbaşı Sosyal Tesislerinde yapılacak. Salı günü saat 10.00'da başlayacak olan çalıştayın, moderatörlüğünü, İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oğuz Demir yapacak.

YEREL BASIN İÇİN ÖNEMLİ

Basın İlan Kurumu Proje Koordinatörü Cenk Koray Doğan'ın konuşmasıyla startını alacak olan çalışta, Erasmus + K3, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın Gençler ve Gençlik Alanında Karar Alıcılar Arasında toplantılar, tartışmalar yapmak ve istişarelerde bulunmak üzere tasarlanan ve yerel gazeteciliği önceleyen bir program.

Bölgeden 25 gazetecinin katılacağı çalıytayda katılımcılar, "Yeni Medya ve Yeni Gazetecilik" ve "İnternet Gazeteciliği ve Yeni Standartlar" başlıklı konuları müzakere edecek.

Beyin fırtınasıyla geçecek olan çalıştayda, görüş, fikir ve önerileri de sunulacak. Diğer bölgelerdeki çalıştayların sonucunda, iki günlük 'Ana Yapısal Diyalog Forumu' düzenlenecek, genel bir değerlendirme sonunda, oluşturulan rapor, politika öneri belgesi ve proje sonuç kitapçığı, Basın İlan Kurumu üst birimlere iletecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi