Bingöl belediyesinde yolsuzluk iddiaları!

Bingöl Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, HDP meclis üyesi ve grup sözcüsü Aydın Bürçün'ün ilave imar revizyon planına ilişkin iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Haberler 11.10.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bürçünün iddialarna cevap veren Belediye; Geçmi yllarda yaplan ancak çeitli nedenlerden dolay yap kullanm izin belgesi alamayan ve buna bal olarak tapu, su, elektrik, doalgaz abonelikleri bulunmayan yaklak 700 bina ve binlerce mülk sahibi vatandamzn sorunu çözülüyor. Hiçbir usulsüzlük olmad gibi tüm ilemler meclis kararyla effaf ve mevzuat çerçevesinde yaplyor. açklamasnda bulundu.

ddialar gerçei yanstmyor

Basna yansyan Rantn boyutunu düünün... Bütün bu usulsüzlük ve hatalar meclis kararyla merulam oldu söylemlerin gerçeklikle badamad, vatandalarn maduriyeti üzerinden siyaset yapld ifade edilen açklamada, 9 maddeden oluan ilave ve revizyon imar planyla, yap kullanm izin belgesi olmayan vatandalar ile iyeri açma ruhsat bulunmayan iletmelerle birlikte birçok bölgenin sorun ve beklentilerinin çözüme kavuturulaca belirtildi.

Açklama öyle devam etti: naat tamamlanm olmasna ramen yap kullanm izin belgesi alamayan binalar ve yine bu binalarda iyeri açma ruhsat olmakszn ticari faaliyet gösteren iletmeleri kapsayan ilave revizyon planyla birlikte hem vatandalarn sorunu giderilecek hem de iyeri ruhsat olmayan iletmeler ruhsatlandrlarak kayt altna alnacak. Yllarca devam eden büyük bir maddi kaybn da önüne geçilecek. Planla beraber, yaklak 700 binann iskn problemi çözülecek ve binlerce vatanda ve iletmenin, tapu, su, elektrik, doalgaz ve iyeri açma ruhsat sorunu giderilecek. Bahse konu ilave revizyon plan, dosyalarndaki eksik ve hatal durumlardan dolay inaat balamayan yaplar kapsamayacaktr.

Plan kapsamnda mevcut sosyal donat alanlar yetersiz olan bölgelerde düzenlemeler yaplaca da kaydedilen açklamada, mevcut imar planlarnn tamamnn incelendii ve tespit edilen hatal, eksik veya nüfus ve trafik younluundan dolay ihtiyaca cevap veremez halde olan imar planlarnn revize edilecei de belirtildi.

Kamuoyu yanl yönlendiriliyor

Maduriyet üzerinden yaplan siyasetin nitelikli ve etik olmad, gündemde kalma maksadyla yaplan ve gerçei yanstmayan tutarsz açklamalarn kamuoyunda karlk görmeyecei belirtilen açklamada, ilave imar revizyon planyla, imar uygulamalarnda iyiletirilmeler yaplaca belirtildi.

Açklamada, kenti dorudan ilgilendiren sorunlar karsnda çözümün bir parças olamayan ve her frsatta siyasi çkarmlar uruna gerçekleri çarptan Bürçünün hedeflerine ulaamayaca kaydedildi.

Açklamada, mar uygulamalarna yönelik alnan radikal kararlar ve atlan admlardan taviz verilmeyecektir. imdiye kadar olduu gibi bundan sonraki dönemde de imar düzeniyle ilgili hiçbir yanl ileme izin verilmeyecektir. mar ileri salkl bir ekilde yürütülmesi için meclisimizce alnan kararlar tavizsiz bir ekilde uygulanacaktr. denildi.

Ana Sayfaya Git