Bingöl'de nesli tehlikede puhu baykuşu bulundu

Bingöl'ün Genç ilçesinde bir köylünün yaralı ve bitkin halde bulduğu nesli tükenmekte olan puhu baykuş, Bingöl Üniversitesi'nde veterinerler tarafından tedaviye alındı.

Haberler 08.01.2020 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genç ilçesine bal Doanca köyünde yaayan bir kii, krsal alanda bitkin halde bulduu puhu baykuu Tarm ve Orman lçe Müdürlüüne teslim etti. Puhu baykuu, tedaviye ihtiyacn olduunu belirleyen Tarm ve Orman lçe Müdürlüü ekipleri Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hastanesine getirdi. Puhu baykuu tedaviye alan veteriner fakültesinde görevli Dr. Sami Ünsald, baykuun sa kadnn 2 kemiinin krk olduunu tespit ettiklerini söyledi.

Baykuu, kendi gelitirdii tedavi yöntemiyle salna kavuturacana anlatan Ünsald, Bayku bize getirildiinde sa kanadnn iki kemii krlmt. Deri ve kaslar da yrtarak her iki taraftan da açk bir krk mevcuttu. Krk bölgesinde enfekte olmu durumdayd. Biraz pansuman yaptk. Deri alt serum takviyesi ve bir de azdan gda yedirmek suretiyle hayvann desteklenmesini saladk. Benim kemik manonu tekniim var. Kanatllarda, köpek ve kedilerde de kullandm. Hayvan kendi kemii gibi hissediyor dolaysyla daha rahat ekilde gdasn da alabiliyor. Yaklak olarak 37 senedir ben bu kemik manonu üzerinde vahi kanatllarda çalyorum dedi.

Ana Sayfaya Git