Bir bu kalmıştı!

Suudi Arabistan ile Vatikan arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan iş birliği anlaşmasının detayları gün yüzüne çıktı. Buna göre Vatikan Suudi Arabistan'da kilise inşa ettirecek. Fransız Kardinal Tauran, "Suudi yetkililer ülkeye yeni bir imaj kazandırmaya hazır olduklarının işaretini verdi" dedi.

Haberler 07.05.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Msr medyasnda yaymlanan bir haberde, Suudi Arabistann, Vatikanla, Suudi Arabistandaki Hristiyan vatandalar için kilise inas konusunda anlama imzalad yer ald.

Anlamann, Vatikanda dinler aras diyalog dairesinden Fransz Kardinal Jean-Louis Taurannn geçen Nisan aynda Suudi Arabistan Krallna yapt ziyareti srasnda imzaland kaydedildi.

DNLER ARASI DYALOG çNM?

Vatican Newsta bir röportaj yaymlanan Tauran, Suudi Arabistan ile daha çok diyaloa yönelik bir deklarasyon imzalandn dorulamasna ramen Suudi Arabistanda kilise inas konusunda bir açklamada bulunmad. Taurann Suudi Arabistan ziyaretinde yüksek seviyeli yöneticiler ve Suudi Kral Selman bin Abdülaziz ile de görütüü kaydedildi.

Tauran, Suudi Arabistana yapt ziyaretinin ardndan Vatikan Radyosunda yapt konumada, Ziyaretim srasnda, okullarda Müslüman ve gayri Müslümlarn iyi görütüklerini, onlarn ikinci snf vatanda kabul edilmediklerine vurgu yaptm dedi.

KARDNALDEN AçIKLAMA

Vatikanda dinler aras diyalog dairesinden Fransz Kardinal Jean-Louis Tauran konuyla ilgili Vatican Newse konuurken Tauran, Suudi Arabistan ziyaretimde yüksek seviyeli yöneticiler ve Suudi Kral Selman bin Abdülaziz ile görütüm. Ziyaretim srasnda, okullarda Müslüman ve gayrimüslimlerin iyi görütüklerini, onlarn ikinci snf vatanda kabul edilmediklerine vurgu yaptm. Yaknlama sürecinin balamasndan memnuniyet duyuyorum. Suudi yetkililer ülkeye yeni bir imaj kazandrmaya hazr olduklarnn iaretini verdi dedi.

Ana Sayfaya Git