Birinci dalganın ikinci piki!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Koca, son 24 saatte 1596 vaka tespit edildiğini, 45 hastanın ise hayatını kaybettiğini duyurdu. "İstanbul, Trakya ve Ege'de ciddi artış yok" diyen Bakan Koca, "son dönemde en fazla artış Ankara'da" dedi.

Haberler 03.09.2020 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs Bilim Kurulu dün saat 17.00de topland. Toplantnn ardndan Salk Bakan Fahrettin Koca, basn toplants düzenledi. Kocann açklamalarndan satr balar öyle:

BRNC DALGANIN KNC PKN YAIYORUZ

Uzun bir süredir koronavirüs aramzda zaman zaman duyarsz hale geliyoruz. Koronavirüsün birinci dalgasnn ikinci pikini yayoruz, bayramlar ve düünlerdeki hareketlilik ve dikkatsizliklerimiz bizi bu eie getirdi. Hastalarn ve yitirdiimiz canlar says tüm dünyada olduu gibi artyor. Tedbirlerle özlemlerimizin sentezini yapabilmeliydik. Tatil yerlerinde, çar-pazarlarda tedbirlere ne kadar uyulduunu içimiz acyarak görüyoruz.

29 BN 865 SALIK çALIANINA VRÜS BULATI

Ülke genelinde farkllklar olsa da hastanelerimizin yükü artyor. Salk çalanlarmz bütün mesailerini bulatrc hastalarla geçirmektedir. Baka insanlar için. 29 bin 865 çalanmza virüs bulat, 52 salk çalanmz hayatn kaybetti.

EN FAZLA ARTI ANKARADA

stanbul, Trakya ve Ege Bölgesinde ciddi bir art yok. Ülke genelinde durum kontrol altnda. Orta Anadolu, Güneydou Anadoluda art var. Ankara, Mardin, anlurfa da ciddi art var. Virüs gücünü kaybetmedi. Özellikle ar hasta saymz azaltmamz gerekiyor.

FLYASYON EKPLERNN SAYISI ARTTI

zolasyon kuralna uymayan 153 bin kii tespit edildi. Filyasyon saysn 10 bin 802ye çkardk. Sorunlu illerde sayy artryoruz. Salgn bölgesel farkllklara ramen ülke genelinde kontrol altnda. Yeni mücadele dönemine hazrlanyoruz.

Ana Sayfaya Git