Birinci dalganın ikinci piki!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Koca, son 24 saatte 1596 vaka tespit edildiğini, 45 hastanın ise hayatını kaybettiğini duyurdu. "İstanbul, Trakya ve Ege'de ciddi artış yok" diyen Bakan Koca, "son dönemde en fazla artış Ankara'da" dedi.

Birinci dalganın ikinci piki!

Koronavirüs Bilim Kurulu dün saat 17.00'de toplandı. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın toplantısı düzenledi. Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

'BİRİNCİ DALGANIN İKİNCİ PİKİNİ YAŞIYORUZ'

Uzun bir süredir koronavirüs aramızda zaman zaman duyarsız hale geliyoruz. Koronavirüsün birinci dalgasının ikinci pikini yaşıyoruz, bayramlar ve düğünlerdeki hareketlilik ve dikkatsizliklerimiz bizi bu eşiğe getirdi. Hastaların ve yitirdiğimiz canları sayısı tüm dünyada olduğu gibi artıyor. Tedbirlerle özlemlerimizin sentezini yapabilmeliydik. Tatil yerlerinde, çarşı-pazarlarda tedbirlere ne kadar uyulduğunu içimiz acıyarak görüyoruz.

29 BİN 865 SAĞLIK ÇALIŞANINA VİRÜS BULAŞTI

Ülke genelinde farklılıklar olsa da hastanelerimizin yükü artıyor. Sağlık çalışanlarımız bütün mesailerini bulaştırıcı hastalarla geçirmektedir. Başka insanlar için. 29 bin 865 çalışanımıza virüs bulaştı, 52 sağlık çalışanımız hayatını kaybetti.

EN FAZLA ARTIŞ ANKARA'DA

İstanbul, Trakya ve Ege Bölgesi'nde ciddi bir artış yok. Ülke genelinde durum kontrol altında. Orta Anadolu, Güneydoğu Anadolu’da artış var. Ankara, Mardin, Şanlıurfa da ciddi artış var. Virüs gücünü kaybetmedi. Özellikle ağır hasta sayımızı azaltmamız gerekiyor.

FİLYASYON EKİPLERİNİN SAYISI ARTTI

İzolasyon kuralına uymayan 153 bin kişi tespit edildi. Filyasyon sayısını 10 bin 802’ye çıkardık. Sorunlu illerde sayıyı artırıyoruz. Salgın bölgesel farklılıklara rağmen ülke genelinde kontrol altında. Yeni mücadele dönemine hazırlanıyoruz.

Kaynak: Diyarbakır Söz