Birliğe ihtiyacımız var!

Bu gece idrak edilecek olan Miraç Kandili münasebetiyle Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır bir mesaj yayımlandı.

Haberler 21.03.2020 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hicretten 17 ay önce gerçekleen Miraç olaynn Rasulullahn (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Kuran- Kerimden sonraki en büyük mucizesi olduunu belirten Yavuz Selim Karabayr, bütün Müslümanlarn huzuru ve selameti için bol bol dua edilmesini tavsiye etti.

Karabayr, Bu mübarek geceden, gerektii gibi istifade etmesini bilmeli ve bu geceyi gafletle geçirmemeliyiz. Gündüzünde oruç tutup, gecesinde kaza ve nafile namazlar klmalyz. Kuran okumal, Peygamber Efendimize bol bol salt-u selam getirmeliyiz. dedi.

çevremizdeki fakir ve muhtaçlara yardm elimizi uzatmalyz

Günahlarmzn balanmas için Rabbimize istifarda bulunmamz gerektiini belirten Karabayr, Günahlarmz balamas için Rabbimize yalvarp yakarmal, tövbe ve istifarda bulunmalyz. Aile efradmza, bu gecenin önemini anlatmalyz. Ana-baba ve akrabamzn kandillerini tebrik etmeli ve hayr dualarn almal, ahirete intikal etmi olanlarmz da rahmetle yd etmeliyiz. Müslüman kardelerimizle tebriklemeli, krgnlklara, dargnlklara son vermeliyiz. çevremizdeki fakir ve muhtaçlara yardm elimizi uzatmalyz. Kendimiz, ailemiz, milletimiz, ülkemiz ve bütün Müslümanlarn huzur ve selameti, birliimizin, dirliimizin bekas için bol bol dua etmeliyiz. ifadelerini kulland.

Bütün slm lemine birlik, dirlik ve salk vermesini Cenab- Haktan niyaz ediyorum

Karabayr, Bu duygu ve düüncelerle hepinizin Miraç Kandilini bir kez daha tebrik ediyorum. Bu kutlu gecede Yüce Rabbimize açlan ellerin ve yakaran dillerin, bütün slm leminin birlik, dirlik ve beraberliine, insanln hidayetine, dünyada adalet, huzur ve barn teminine vesile olmasn, özellikle son günlerde dünyay kasp kavuran virüs salgnndan genelde insanlk ailesini, özelde ise yaadklar yerlerdeki Müslümanlar bir an önce sahil-i selamete çkararak Muhammed Mustafann hürmetine salk, afiyet ve huzurlar vermesini Cenab- Haktan niyaz ediyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git