Birlik günü!

Diyarbakır Valisi Karaloğlu, "Türkiye'nin zaferi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun. Allah milletimize zeval vermesin" dedi.

Haberler 15.07.2021 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, 15 Temmuz ehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysyla mesaj yaymlad.

Karalolu mesajnda, tarihin en karanlk gecelerinden 15 Temmuzu kararll ve imanyla aydnlatan milletin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutladn bildirdi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann çarsyla yek vücut sokaklara ve meydanlara akn eden milleti selamladn ifade eden Karalolu, milletin zaferi 15 Temmuz destannn 251 ehidini rahmetle andn, gazilerimize esenlik dilediini belirtti.

15 Temmuz 2016dan sonra 15 Temmuzun günlerden bir gün olmadna iaret eden Karalolu, unlar kaydetti:

TARH ZAFER UNUTULAMAZ

15 Temmuz her bir ferdin zihninde, yüreinde ve vicdannda muhafaza edece hainler için yenilgi, milletimiz için zafer günüdür. O gece milletimiz; vatan, bayrak, ezan, tüm mukaddeslerimiz, istikbalimiz ve istiklalimiz için hainlere kar airin, Siper et gövdeni, dursun bu hayaszca akn dedii gibi gösünü siper etti, adeta ihanete kar etten bir duvar ördü. Hepsinin istiklalinin de istikbalinin de sigortas imanyd. Bu milletin dümanlar Malazgirtten çanakkaleye, Büyük Taarruzdan 15 Temmuza tarih boyunca olduu gibi o gece de milletin iradesine, milletin zaferine boyun emek zorunda kaldlar. O uzun ve karanlk gece, milletimizin kararllyla aydnland. Milletimize zaferi nasip eden Rabbimize ükürler olsun. Takvimler her 15 Temmuzu gösterdiinde, anl tarihimize altn harflerle yazlan bu büyük zaferi unutmamak ve unutturmamak için Diyarbakrda ve ülkenin dört bir yannda meydanlarda buluacaz. Bu yl da Kurunlu Camisi önünde tüm Diyarbakr olarak zaferimizi, egemenliimizi, birliimizi ve kararmz Türkiye Geçilmez! nidalaryla tüm dünyaya yeniden ilan edecek, ehitlerimizi dualarla anacaz. Bu topraklar için topraa düen tüm ehitleri rahmet ve ükranla yad ediyoruz. Türkiyenin zaferi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun. Allah milletimize zeval vermesin.

Ana Sayfaya Git