Görüş Bildir

Birlik günü!

Diyarbakır Valisi Karaloğlu, "Türkiye'nin zaferi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun. Allah milletimize zeval vermesin" dedi.

Birlik günü!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaloğlu mesajında, tarihin en karanlık gecelerinden 15 Temmuz'u kararlılığı ve imanıyla aydınlatan milletin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutladığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla yek vücut sokaklara ve meydanlara akın eden milleti selamladığını ifade eden Karaloğlu, milletin zaferi 15 Temmuz destanının 251 şehidini rahmetle andığını, gazilerimize esenlik dilediğini belirtti.

15 Temmuz 2016'dan sonra 15 Temmuz'un günlerden bir gün olmadığına işaret eden Karaloğlu, şunları kaydetti:

TARİHİ ZAFER UNUTULAMAZ

"15 Temmuz her bir ferdin zihninde, yüreğinde ve vicdanında muhafaza edeceği; hainler için yenilgi, milletimiz için zafer günüdür. O gece milletimiz; vatan, bayrak, ezan, tüm mukaddeslerimiz, istikbalimiz ve istiklalimiz için hainlere karşı şairin, 'Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın' dediği gibi göğsünü siper etti, adeta ihanete karşı etten bir duvar ördü. Hepsinin istiklalinin de istikbalinin de sigortası imanıydı. Bu milletin düşmanları; Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Büyük Taarruz'dan 15 Temmuz'a tarih boyunca olduğu gibi o gece de milletin iradesine, milletin zaferine boyun eğmek zorunda kaldılar. O uzun ve karanlık gece, milletimizin kararlılığıyla aydınlandı. Milletimize zaferi nasip eden Rabb'imize şükürler olsun. Takvimler her 15 Temmuz'u gösterdiğinde, şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu büyük zaferi unutmamak ve unutturmamak için Diyarbakır'da ve ülkenin dört bir yanında meydanlarda buluşacağız. Bu yıl da Kurşunlu Camisi önünde tüm Diyarbakır olarak zaferimizi, egemenliğimizi, birliğimizi ve kararımızı "Türkiye Geçilmez!" nidalarıyla tüm dünyaya yeniden ilan edecek, şehitlerimizi dualarla anacağız. Bu topraklar için toprağa düşen tüm şehitleri rahmet ve şükranla yad ediyoruz. Türkiye'nin zaferi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun. Allah milletimize zeval vermesin."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi