Birlik İstendi!

Aşiret temsilcileri, Erdoğan ile gerçekleştirdikleri toplantıda Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin konuşulduğunu, bölge sorunlarının ele alınırken, Barzani'ye "referandumun Kürtlere hayır getirmeyeceği" uyarısı yapılarak, "oyuna gelinmemesi" istendi.

Haberler 07.10.2017 - 09:58 Son Güncelleme : 07.10.2017 - 10:39

Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesinden gelen baz kanaat önderleri, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile gerçekletirdikleri toplantda Türkiyenin birlik ve beraberlii konularnn konuulduunu, bölge sorunlarnn ele alndn söyledi. Kanaat önderleri ortak deklarasyon yaynlayarak, Irak Kürt Bölgesel Yönetimindeki (IKBY) gayrimeru referandumun, kesinlikle bölgedekilerin hayrna sonuçlar dourmayaca, bu giriimin corafya üzerinde hain emelleri olan kesimlerin oyunu olduu üzerinde mutabk kalnd bildirildi.

Cumhurbakan Erdoan, Cumhurbakanl Külliyesinde, yaklak 2,5 saat süren kabulünde Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinden gelen baz kanaat önderleriyle bir araya geldi.

ORTAK DEKLARASYON

Kabulün ardndan Van Ertui aireti lideri skender Ertu, Van Küresünni airetinden Mustafa Kaçmaz, rnak Tatar aireti lideri Aslan Tatar, rnak Goyan aireti lideri Hazm Babat ile Mardin Kahramanlar aireti lideri Hadi Kahraman, Cumhurbakanl Külliyesinde basn toplants düzenledi.

BLDRY SKENDER ERTU OKUDU

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde yaayan ve birbirlerine güçlü akrabalk balaryla bal toplum kesimlerinin temsilcisi olarak Cumhurbakan Erdoann misafiri olduklarn söyleyen Ertu, toplantda hem Erdoann deerlendirmelerini dinleme hem de kendi görülerini özgürce ifade etme imkan bulduklarn belirtti.

Kararl duruu sayesinde, bölücü terör örgütünün yllarca Türkiyeye yapt kötülüklerin ve bölge insanna uygulad zulmün sona ermesini salad için Cumhurbakan Erdoana teekkür ettiini vurgulayan Ertu, Ayn ekilde, bölgemizde yaanan gelimeler konusunda Sayn Cumhurbakanmz tarafndan ortaya konan duruu desteklediimizi, birliimiz, beraberliimiz, kardeliimiz ve ortak geleceimiz etrafndaki bütünleme irademizi güçlü ekilde belirttik. dedi.

KUZEY IRAKTAK KARDELERMZ

Ertu, unlar kaydetti: Kuzey Irakta yaanan referandumun, kesinlikle bölgedeki kardelerimizin hayrna sonuçlar dourmayaca, bu giriimin corafyamz üzerinde hain emelleri olan kesimlerin oyunu olduu üzerinde mutabk kaldk. Milletimize, bayramza, vatanmza ve devletimize ballmz namusumuz olarak gördüümüzü, bu deerlerimize yönelik en küçük tehdidi ve saldry kabul etmeyeceimizi, böyle bir teebbüse gerekirse canmz pahasna kar koyacamz Sayn Cumhurbakanmza ifade ettik.

Ertu, gerek bölgedeki ehirlere gerçekletirdii ziyaretlerde gerekse Ankarada defalarca kanaat önderleriyle bir araya gelen, Türkiyenin ve bölgenin skntlarn, sorunlarn, çözüm yollarn istiare eden Cumhurbakan Erdoana, daveti için teekkür etti.

ARET TEMSLCLER DEERLENDRD

Airet temsilcileri, toplantya ilikin deerlendirmede bulundu. rnak Tatar airetini temsil eden Arslan Tatar, bölgenin huzuru, refah, bekas, güvenlii ve kardelii açsndan toplantnn son derece verimli geçtiini söyledi.

Tatar, Tek amacmz ülkemizin ve milletimizin huzuru, refah, kardelii ve beraberliidir. Bunu da burada gerçekletirdik. Daha da iyi olacana eminim. dedi.

Cumhurbakan Erdoann, toplantda kanaat önderlerinin tek tek görülerini aldn aktaran Tatar, öyle konutu:

Kim ne isterse o skntsn ve dileklerini Cumhurbakanna arz etti. Kendileri de bu skntlar not ald. Yakn bir tarihte kendisinin de bölgeye geleceini iletti. Biz Güneydou halk olarak Sayn Cumhurbakanmzdan, hükümetimizden uzak deiliz. Halk olarak da u anda uyanm vaziyetteyiz. Kürt halk artk uyanm, tek huzurumuzu bozmaya çalan bütün er odaklarna kar bir, beraber, karde olalm, hep beraber Türkiye olalm. diyor.

Tatar, tek beklentilerinin huzurlu bir Türkiye olduuna iaret ederek, bunun için Cumhurbakan Erdoana da güvendiklerini vurgulad.

BN YILDIR BERABEN YAAYAN NSANLAR

Mardinin Kzltepe ilçesinin ileri gelenlerinden Mehmet Hadi Kahraman da Cumhurbakan Erdoann daveti dolaysyla kendisine teekkürlerini iletti.

Erdoann toplantda Suriye, Irak ve ran ile ilgili istiarelerde bulunduunu bildiren Kahraman, Suriye ve Irak üzerinden bizi tehdit etmeye, parçalamaya çalyorlar. nallah bu olmayacak. Bin yldr beraber yaayan insanlar yine beraber yaayacak. dedi.

Kahraman, toplantda bölge sorunlarnn da konuulduunu, taleplerin Cumhurbakan Erdoana iletildiini dile getirdi.

CUMHURBAKANI ÖNEML MESAJLAR VERD

Siirtten gelen kanaat önderi Fevzi Sevgili ise toplantnn verimli geçtiini kaydetti.

Cumhurbakan Erdoan ve çileri Bakan Süleyman Soylu bata olmak üzere, bölgeden gelen kanaat önderlerinin sorunlarnn sabrla dinlenildiini belirten Sevgili, Daha önceki toplantlara da katlmtm. Sayn Cumhurbakanmz bu toplantlarn tekrar edeceini ifade etti. diye konutu. Sevgili, toplantda bölgedeki hassasiyetlerin de konuulduunu dile getirerek unlar söyledi:

Cumhurbakanmzn da çok önemli mesajlar oldu. Cumhurbakanmz, referanduma verilen tepkinin Kürtlükle bir alakasnn olmadn, yanl olduunu, geçmite Kuzey Iraktaki yönetime nasl destekler verildiini teker teker anlatt. Bundan sonraki süreçte de görümelerin devam edeceini, bu yanltan dönülmesi gerektii noktasnda da buradaki heyetin hepsiyle ayn fikirde birleti.

BRLK VE BERABERL SALIYOR

Van Küresünni airetinden Mustafa Kaçmaz, Cumhurbakan Erdoann kanaat önderleriyle zaman zaman yapt toplantlar yararl bulduklarn söyledi.

Tüm airet temsilcilerinin illeriyle ilgili sorunlar dile getirdiklerini anlatan Kaçmaz, Bu toplantlarn çok yararl ve faydal olduunu görüyoruz. Söz alyoruz ve sorunlarmz burada Sayn Cumhurbakanmza arz ediyoruz. Cumhurbakanmz da bizden alm olduklar sorunlar tek tek gündeme getiriyor ve gerekeni de yapyor. Bu çok yararl oluyor. Toplantlar birlik ve beraberlii salyor. dedi.

Kaçmaz, Ben Küresünni airetinin temsilcisiyim. Orada biz Türküz, 120 bin nüfusumuz var, 42 bin de oy potansiyelimiz var. Bizler devletini, bayran seven, ülkemiz için kanmz canmz seve seve vermeye de hazrz. ifadesini kulland.

Vann Ertui aireti lideri skender Ertu da toplantlarn, Dou ve Güneydou Anadolu bölgesi için çok anlaml olduunu belirterek, Bu tarz toplantlar Cumhuriyet tarihinde sadece Sayn Cumhurbakan yapyor, bakas yapmyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git