'Birlik' operasyonunda 5 ton toz esrar, böyle ele geçirildi

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nca uluslararası sularda seyir halindeki tekneye yönelik gerçekleştirilen, 5 ton toz esrarın ele geçirildiği, helikopter destekli 'Birlik' operasyonunun görüntüleri paylaşıldı. Görüntülerde, güvenlik güçlerinin, botla yaklaştığı tekneye çıkıp, şüphelileri yakaladığı ve esrarı bulduğu anlar yer aldı.

Haberler 20.04.2019 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmir Menemen Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda, yurt dndan deniz yoluyla yüklü miktarda uyuturucu maddenin Türkiyeye getirilecei bilgisi alnd. Bu bilgi üzerine zmir Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, teknik ve fiziki takip balatt. Yaklak 4 ay süren takip sonucu uyuturucu kaçakçlarnn kimlikleri ve balantlar deifre edildi. Uyuturucu kaçakçlarnn bir bölümünün içinde bulunduu, Türk bayra tayan, Pervinoullar adl geminin Moritanya, Senegal gibi Afrika ülkelerinden yüklenen uyuturucu maddeyle Akdeniz üzerinden Türkiyeye doru geldii bilgisi alnd.

LBYA AçIKLARINDA OPERASYON

Bu gelime üzerine zmir Emniyetinin yan sra Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Bakanl, Jandarma Genel Komutanl ve Sahil Güvenlik Komutanlnn koordinesinde Libya açklarndaki tekneye 4 gün önce Birlik ad verilen operasyon düzenlendi. Uluslararas sularda, cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarndan olduu bilgisi verilen operasyonda, yaklak 5 ton toz esrar ele geçirildi. Operasyonda 13 kii, gözaltna alnd.

GÖRÜNTÜLER PAYLAILDI

çileri Bakanlnca helikopter destekli Birlik operasyonunun görüntüleri paylald. Görüntülerde, güvenlik güçlerinin, botla yaklat tekneye çkp, üphelileri yakalad ve arama sonucu esrarn bulunduu anlar yer ald.

Ana Sayfaya Git